ORTAMAHALLE TAVSİYESİ
Trabzon’un Akçaabat ilçesinin en gözde mekânlarından biri tarihî Ortamahalle... Turistik anlamda her geçen gün gelişen mahallenin, doğru adımlarla bozulmadan gelişmesi en büyük temennimiz. Mahalleyle ilgili küçük bir detay gözümüze çarptı ve düzeltilmesi için bunu yazmaya gerek duyduk. Ortamahalle’yi karşıdan gören ve birçok kişinin fotoğraf çektiği bir alan var. Hemen Ortamahalle seyir terasının yanında. Burası çok güzel bir alan, mutlaka daha da güzelleştirilmeli ve belki de seyir terasına eş bir çıkıntıyla ön plana çıkarılması. Bundan da önemlisi bu manzarayı bozan elektrik kabloları oradan kaldırılmalı. Fotoğraflarda kötü görüntüye neden olan bu ayrıntı belki küçüktür ama neden daha iyisi olmasın?

ZİRAAT ODALARININ DERİN FARKI
Şimdi bu köşede size Trabzon’un iki ilçesinde faaliyet gösteren 2 Ziraat Odasının başkanlarının farkını küçük bir yorumla ortaya koyacağız. Bunlardan biri Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, diğeri Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekâr... Toprak Mahsulleri Ofisinin lisanslı deposunun olmadığı için faturayı üreticiye keserek yüzde 2’si stopaj, yüzde 2’si sigorta olmak üzere yüzde 4 kesinti yaptığını geçtiğimiz günlerde gazetemizde kaleme almıştık.

Bunun üzerine Haber Müdürümüz Berkant Parlak’ı arayan Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, hem kesintinin olmadığını iddia etmiş hem de TMO’nun yeterli hizmet verdiğini iddia etmişti. Ardından TMO’yu ziyaret ederek birtakım açıklamalarda bulunmuştu. Eyüpoğlu ilginç bir şekilde TMO’nun kendi eksikliğine rağmen üreticiyi cezalandırmasına sessiz kalmıştı.

Peki Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekâr ne diyor? Geçtiğimiz günlerde gazetemizde yer alan röportajda Bekâr, TMO’nun kurduğu depoların yetersiz olduğunu söyleyip kesintiyle ilgili aynen şöyle diyor: “Bana göre yanlış bir şey. Fındık fiyatı tespit edilirken üreticiye maliyetini düşünmüyorlar. Madem üreticiden keseceksin fındık fiyatının üzerine yüzde bir, yüzde 2 koy. Bana göre yanlış bir uygulamadır.

Neden hep üreticinin üzerine bu yükler yükleniyor? Sonuçta çile çeken de toplayan da kurutan da yetiştiren de üretici. Üreticiden vergi mi alıyorlar yani maksat bu mu onu da anlamış değilim. Devlette vergi gelenek hâline gelmiş.” İşte 2 yaklaşım örnekleriyle birlikte ortada. Takdir üreticinin...

TRABZON’DA RENKLİ ÇALIŞTAY
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi organizasyonunda düzenlenen 3.Art Trabzon Ulusal Resim Çalıştayı Trabzon’da başladı. Etkinliğe Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, vatandaşlar, öğrenciler ve sanatçılar katıldı.

Buradaki konuşmasında Vali Ustaoğlu, “Bugün burada Trabzon’un kadim geçmişine, tarihine ve kimliğine yakışan çok anlamlı bir sanatsal faaliyetle bir arada olmaktan mutluluk duymaktayız. Her zaman söylediğimiz gibi şehirlerin kimlikleri ve ruhları vardır. Şehirlere bu özellikleri kazandıran tarihleri, sanata ve kültüre verdiği değerlerdir. Sanata ve sanatçıya vermiş oluduğu değerle şehrimiz çok güzel işlere imza atmaktadır. Ülkemizin her bir köşesinde de bu kadim şehirden yetişmiş çok önemli sanatçılarımız yaşamaktadır” dedi.

SAADET’TE MHP AYRINTISI
Saadet Partisi Trabzon İl Başkanlığına ait Facebook adresinde ilginç bir ayrıntı var. Facebook’ta “@trabzonsaadet” uzantılı Facebook sayfasının iletişim bilgileri kısmında internet sitesi olarak MHP Trabzon İl Başkanlığına ait “www.mhptrabzon.org.tr” adresi yer alıyor. Saadet’in sayfasında MHP’ye ait adresin neden olduğu anlaşılamazken bu değişikliğin parti içinden bir kişi tarafından mı yoksa farklı bir müdahale sonucu mu yapıldığı anlaşılamadı. Ancak ortada maksatlı bir müdahale olduğu göze çarpıyor.

Editör: Haber Merkezi