AR-GE VE EKİP ŞART!
MÜSİAD Trabzon Şubesi Aylık üye toplantısında önemli isimleri ağırladı, dernekte 10 yılını dolduran işadamları plaketle onurlandırıldı. MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi SENYAP Kooperatifi Yönetim Kurulu ve Kurucu Başkanı, Gabaros A.Ş yönetim kurulu üyesi Hikmet Köse, SENYAP Genel Müdürü Ahmet Buğa ve Genel Merkez Ortaklık Geliştirme ve Koordinasyon Kurulu Üyesi Cevat Kır'ın katılımlarıyla düzenlenen genel üye toplantısı MÜSİAD Trabzon Şube binasında gerçekleşti.

Açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Ali Kaan, sağlıklı büyümek için iyi bir Ar-Ge ile sıkı bir ekibin vazgeçilmez iki temel unsur olduğunu belirterek “Bugün önemli isimleri burada misafir ediyoruz ve bu isimler MÜSİAD öncülüğünde kurulan SENYAP’ın başarılı faaliyetlerini bizlere aktaracak. Aslında birlikte çalışma yani ortaklık noktasında şehrimizin her ne kadar adı çıksa da, Trabzon’da önemli yatırımlar yine MÜSİAD çatısı altında çıkmaktadır. Çok sayılı ortaklıklarla güzel yatırımları şehrimize kazandırıyoruz. Trabzon MÜSİAD bu konuda Türkiye’ye örnek olacak işlere imza atmaya devam etmektedir.” şeklinde konuştu.

CORA’NIN İLK KANUN TEKLİFİYDİ
Avukatlara hususi damgalı (yeşil) pasaport düzenlenmesine dair yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. İçişleri Bakanlığının yönetmeliğine göre, avukatlara hususi damgalı pasaport olarak bilinen “yeşil pasaport” verilmesine ilişkin usul ve esaslar belirlendi. Düzenleme ile ilgili olarak açıklama yapan AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora “Milletvekili olduğumda verdiğim ilk kanun tekliflerinden birisiydi. Şimdi yargı reformu paketi ile hayata geçti” dedi. Cora “Hak ve hukukun savunucuları kıymetli avukatlarımıza hususi damgalı (yeşil) pasaport düzenlemesi resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Baroya kayıtlı en az 15 yıllık avukatlar artık yeşil pasaport alabilecek. Yargı Reformunda yer verdiğimiz, meslektaşlarımıza uluslararası seyahat kolaylığı sağlayacak bu uygulama hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.

ULAŞIMA KATKI SUNAR
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nda dün itibarı ile İnşaat Yüksek Mühendisi Fatih Bayraktar göreve başladı. Zorluoğlu; Bayraktar’ı daha göreve gelmeden İstanbul/Bağcılar Belediyesi’nden transfer etti. Bayraktar seçimden sonra da Ulaşım Dairesi bünyesinde sahada gözlem ve incelemede bulundu. Şehri analiz etti, veri topladı, sokağın nabzını tuttu. Daha sonra da yeni kurulan Strateji Dairesi Başkanlığı İzleme, Veri Analizi ve İstatistik Şube Müdürü olarak atandı. Şimdi de Ulaşım Dairesi Başkanı oldu.

Bayraktar; 2016-2019 yılları arasında Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Bağcılar ilçe başkanlığı görevini de yürüttü. Bayraktar’ın ulaşım alanında yüksek lisansı da var. Yurt dışında; Almanya, Fransa, Hollanda ve Belçika, yurt içinde ise İstanbul başta olmak üzere, Ankara, Kocaeli, Eskişehir, Antalya ve Ordu'da ulaşım konulu çalışmaları ile bilinen Bayraktar; İstanbul, Denizli, Kocaeli, Gaziantep ve Kahramanmaraş'ın ulaşım sistemlerini de derinden incelemiş bir isim. Zorluoğlu; Bayraktar’ın donanımından ve dinamizminden faydalanmak istiyor. Trabzon’un da kangren haline gelmiş olan ve çözüm bekleyen ulaşım sorununa Bayraktar’ın katkı sunması bekleniyor.

KOÇHAN DİKKAT ÇEKİYOR
Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan ilçede devam eden yatırımlarla ilgili paylaşımda bulundu. Koçhan “Kapalı Otoparkımızda çalışmalarımız tamamlanmak üzere. İlçemize kazandıracağımız otopark ile trafik sorununu çözeceğiz. Karadeniz'in en uzun Zipcoaster'ın yer aldığı Macera Parkımızda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.” dedi. Koçhan ilçedeki bu çalışmaları ile dikkat çekiyor.

USTA KURUMSAL ZİYARETLERDE
Trabzon İl sağlık Müdürü Hakan Usta şehir dışında kurumsal ziyaretlerini sürdürüyor. Usta, Bilecik ziyareti ile ilgili şu ifadeleri kullandı: “Bilecik’te Sayın Valim Bilal Şentürk'ü, Bilecik İl Sağlık Müdürümüz Sayın Dr. Serkan Kadir Keskin ile birlikte ziyaret ettik. Kendilerine hayırlı olsun dileklerimizi ilettik.” Eskişehir ziyareti için de Usta, “Bakanlık Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Verimlilik Daire Başkanlığı adına Verimlilik Değerlendirmesi için bulunduğum Eskişehir'de yakın ilgisini eksik etmeyen İl Sağlık Müdürümüz Dr. Uğur Bilge, Şehir Hastanesi Başhekimimiz Dr. Yaşar Bildirici ve ekip üyelerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.”

OTOPARK BİLİNCİ OTURSUN ARTIK
Trabzon Postanesi’nin hemen arkasındaki sokakta otopark bilinci henüz oturmamış kişilerin hatalı araç parkları engelli vatandaşlarımızı isyan noktasına getirdi. İşte size bir örnek... Artık bu bilinci oturtalım; aracımızı nereye çekmemiz gerekiyorsa oraya çekelim.

Editör: Haber Merkezi