ARANMIYORSA DA YANLIŞ

Ortahisar Belediyesinin, Trabzon’un turizmine yönelik vitrin projelerinden Tünel Akvaryum projesiyle ilgili yatırımcı arandığı ve hatta bulunamadığına dair ilk haberi biz yaptık. Sonnokta’nın özel haberiyle birlikte gündem olan konu, daha sonra belediye meclisine de getirildi ve Başkan Ahmet Metin Genç’e soruldu. Başkan Genç, iddiaları doğrulamadı ve üzerine basa basa “Yatırımcı aramıyoruz.” dedi. Genç bu konuyu birkaç kez daha konuştu. Biz de daha önce kaleme aldığımızı bir kez daha ifade edelim. Sayın Genç, Tünel Akvaryum’un yap işlet devret modeliyle yapılacağını ifade ediyor. Eğer bugünden yatırımcı aranmıyorsa bu da bir eksik. Tünel Akvaryum’un akvaryum maliyetini Ortahisar Belediyesi karşılayarak kendisi işletebilecekse ne âlâ…

SUİÇMEZ’DEN SERT İFADELER

Gazetemizin eğitimci yazarlarından Hasan Suiçmez, Trabzon’da yaşanan gelgitli Ortahisar Millî Eğitim Müdürü atamasına dair çarpıcı ifadelerde bulundu. Dün gazetemizde yayımlanan “Sıkışınca Ülkücü olanlar!” başlıklı yazı yazan Suiçmez, görevinden alınan ve sonra yeniden iade edilen Ortahisar Millî Eğitim Müdürü Şükrü Köse’ye sert bir dille yüklendi. Köse’nin görevden alınmasıyla “Ülkücülüğünü hatırladığını” belirten Suiçmez “Yereldeki yetkili ve etkili ülküdaşlarımızın şimdilerde sahip çıktığı Şükrü Köse kapalı kapılar ardında ülkücü müdürleri görevlerinden uzaklaştırmak için hesaplar yapan ve de bunu büyük ölçüde başaran kişidir. Buradan bu kişiye, sadece AK Parti onu görevden alıyor diye sahip çıkarak haksızlığı önlediklerini zanneden siyasi parti ve sivil toplum örgütlerine de bir çift sözümüz var, AK Parti karşısında bu kadar mı çaresizsiniz?” ifadelerini kullandı.

ARSİN DOLMUŞLARINDAN ŞİKÂYET

Gazetemize Yomra’dan ulaşan bir okurumuz, Arsin dolmuşlarından dert yandı. Yomra’nın Şana mevkisinde oturan ve her gün işi nedeniyle Arsin’e gitmek zorunda olan bir vatandaş, sabahları dolmuşlarla ilgili sıkıntılı olduklarını ifade etti. Sabah 07.00-07.30 saatlerinde Şana’dan Arsin dolmuşlarına binmek isteyen okurumuz, dolmuşların doluluklarını gerekçe göstererek dakikalarca arkadaki aracı işaret ettiklerini ancak bir türlü boş dolmuşun gelmediğini ifade etti. Okurumuz “Bıktık, usandık. Sabah mesai başlangıcında dakikalarca dolmuş beklemekten işimize geç kaldığımız bile oluyor. Şöyle bir ayrıntı daha var. Bu dolmuşlar akşam saatleri gelince tıka basa dolmuşları dolduruyor ancak gündüz ayakta yolcu almıyor. Mağdur olmak istemiyoruz. Büyükşehir Belediyesinin ulaşım sorumlularından ve durak yetkililerinden yardım istiyoruz.”

AA VE MAÇKA’YLA İLGİLİ DÜZELTME

Dün gazetemizin bu köşesinde Anadolu Ajansının Trabzon’da ve hatta bölgede ağırlıklı olarak Maçka Belediyesinin haberlerine yer verdiğine ve diğer belediyelerin aynı oranda haberlerinin yayımlanmadığına dair konuyu ele almıştık. Bununla ilgili bir düzeltme bilgisi geldi. Durum şu şekilde: Maçka Belediyesi, Anadolu Ajansından tanıtım-medya hizmeti alıyor ve bu nedenle Maçka Belediyesinden geçilen haberler AA’da bu şekilde yer alıyor. Durumu düzeltmek istedik. Kamuoyuna ve okurlarımıza duyururuz.

TRABZON DEĞERLERİYLE BULUŞUYOR

Trabzon Büyükşehir Belediyesi 2019-2020 Tiyatro Günleri kapsamında "Trabzon Değerleriyle Buluşuyor" etkinliği gerçekleştirecek. Etkinlik çerçevesinde ilk olarak “Tarihsel Süreçte Trabzon'da Tiyatro” konferansı düzenlenecek. Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde bugün saat 11.00'deki konferansa Prof. Dr. Ömer İskender Tuluk ve Veysel Usta konuşmacı olarak katılacak. Yine bugün Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde saat 14.30'da yazar ve senarist Nehir Erdem hayranlarıyla buluşacak ve hem söyleşi hem de imza günü düzenleyecek.Son olarak ünlü oyuncu Hüseyin Avni Danyal 15 Ekim Salı günü saat 11.00'de Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde "Tiyatro üzerine sohbet" etkinliğine katılacak.

Editör: Haber Merkezi