BU PLANI BOZACAĞIZ

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora Türkiye’nin Barış Pınarı Harekâtı’nı yorumladı. Cora AK Parti Ortahisar İlçe Teşkilatı Eğitim-İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada “Türkiye, kendisine dayatılmak istenen bir haritayı yırtıp atmakla mükellef olduğu bir dönem yaşıyor. Irak'ı parçaladılar, Suriye'ye parçaladılar ama bizi parçalayamayacaklar.” dedi.Cora şöyle devam etti: “Amerika’daki Yahudi lobisi işin başıdır. Neocanlar, Evanjelistler ve Siyonistler burada büyük İsrail devleti kurmak için büyük bir adım attılar. Bölgede PKK ile miğfer bir yapı oluşturup vaat edilmiş topraklara ulaşmak istiyorlar. Başlatmış olduğumuz Barış Pınarı Harekâtı ile yüz yıllık bu planı bozma kararlılığımızı ortaya koyuyoruz. Oradaki terör kuşağını yırtıp atacağız. Yerine Türkiye kuşağını oluşturacağız. Türkiye kuşağı barıştır, huzurdur, birlik, beraberlik ve kardeşliktir. Davamız hak davasıdır. Allah yol arkadaşlığımızı daim eylesin, devlet olarak hedeflerini gerçekleştirmeyi nasip eylesin. Toplantımız hayırlara vesile olsun.”

AA VE MAÇKA…

Anadolu Ajansı Trabzon Bölge Müdürlüğü belli aralıklarla olmak üzere sürekli Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan’ı haber yapıyor.  Bu durum oldukça dikkat çeken bir gelişme. Bu durum ayda birkaç kez bile olmakla birlikte birkaç yıldır süregelen bir durum. Anadolu Ajansının haber yapmasına denilecek bir şey yok ama insan Trabzon’da ve hatta bölgede yalnızca Maçka ilçesinde mi haber olduğunu ve yalnızca Koray Koçhan’ın mı belediye başkanı olduğunu merak ediyor. Hadi AA’nın mevcut konjonktürü gereği muhalefeti geçtik, diğer AK Partili belediye başkanları da Anadolu Ajansında haber olmak istemez mi?

FARABİ MUAMMASI

KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesiyle ilgili belirsizlik hâlen daha sürüyor. Hastanenin içinde bulunduğu ekonomik durum herkesin malûmu. Geçtiğimiz günlerde üniversite hastanelerine 450 milyon TL’lik ek ödenek tahsis edileceği açıklanmıştı. Trabzon Tabip Odası Başkanı Ebru Sivri gelişmeyi “KTÜ ‘nün de içinde olduğu malî çıkmaz için üniversite hastanelerine ek ödenek geliyor. Güzel düşünmek istiyorum, umarım bir yarayı kapatacak bir meblağ olur. Tüm Trabzon halkının ve KTÜ camiasının şimdiden gözü aydın. Ufak da olsa bir gelişmedir bu, devamı gelmeli.” şeklinde değerlendirdi.Konuyla ilgili bir değerlendirmede de İYİ Parti Ortahisr İlçe Başkanı Muhammet Erkan bulundu. Erkan şehir hastanesiyle üniversite hastanesi arasında kıyasta bulunarak şunları kaydetti: “Hasta garantili şehir hastanelerinde bir gecelik özel oda ücretleri ne kadar biliyor musunuz? 900 TL… KTÜ Tıp Fakültesinde ise 90 TL…”

HAREKÂTA TAM DESTEK

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek amacıyla başlattığı Barış Pınarı Harekâtı’na İYİ Parti olarak tam destek verdiklerini söyledi. Türk ordusunun harekâttan başarıyla çıkacağını söyleyen Aydın, şöyle konuştu: "Türk ordusu Suriye'de bir harekâta girişti. Genel Başkanımız Meral Akşener, daha harekât başlamadan salı günü yapılan grup toplantısında, yapılacak bir harekâtta Türk bayrağı altında toplanılacağını açıklamıştı. Bu bizim olaya bakış açımızı gösteren bir açıklamaydı. Devletimiz, milletimiz, ülkemiz ve bayrağımızın geleceği söz konusu olduğunda biz her zaman devletimizin ve milletimizin yanında bir duruş sergileyen ve sergileyecek olan bir siyasal hareketiz. Bu milletin geleceği olan bütün askerlerimize ve ordumuza çok teşekkür ediyoruz."

Editör: Haber Merkezi