YARALI ASKERLERİ ZİYARET ETTİ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ağrı'nın Tutak ilçesi kırsalında düzenlenen operasyonda yaralanan askerleri tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti. Çeşitli ziyaretler ve programlara katılmak üzere kente gelen Albayrak, Tutak ilçesi Soğukpınar köyünde terör örgütü PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan 5 askeri ziyaret etmek için Ağrı Devlet Hastanesine gitti. Albayrak, yoğun bakım ünitesindeki yaralı iki askerin durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı. Ardından cerrahi servise geçerek tedavi altındaki askerleri de ziyaret eden Albayrak, geçmiş olsun dileklerini iletti. Ziyarette bulunduğu askerlerden birinin isminin Yusuf Yazıcı olduğunu öğrenen Albayrak, “Futbolcu Yusuf Yazıcı da var biliyorsun. Kahraman askerimiz de ikinci Yusuf Yazıcı. Biri futbolda, diğeri de burada tarih yazıyor, maşallah.” ifadesini kullandı.

TEŞKİLATIN KONUĞU OLDU

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu Ortahisar ilçe teşkilatı ile bir araya geldi. Ayvazoğlu, “Şehrimizin en kalabalık nüfusuna sahip ilçesi Ortahisarımızın, ilçe teşkilatınca geleneksel hale dönüştürülen ve her hafta iki ilçe yöneticimizin ev sahipliğinde ve en az bir milletvekilinin katılımı ile düzenlenen, haftalık teşkilat buluşmaları kapsamında; bu hafta teşkilatımızdan gelen soru ve sorunları karşılıklı değerlendirmek ve çözüme kavuşturmak üzere Ortahisar ilçe teşkilatımızın konuğu olduk. Milletvekili olarak Ankara’da; hem bakanlık düzeyinde temaslarımız, hem TBMM’de yürüttüğümüz çalışmalar, hem de görevli olduğum komisyonun çalışmaları hakkında dava arkadaşlarımı bilgilendirme fırsatı bulduğum bu verimli toplantıyı düzenleyen ve şahsımı davet eden başta ilçe başkanımız Temel Altunbaş olmak üzere onun şahsında tüm Ortahisar teşkilatımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

KOŞULLAR BELİRLENDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, kesin korunacak hassas alanlar, nitelikli doğal koruma alanları ve sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanları olarak tescil edilen doğal sit alanları için koruma ve kullanma koşulları belirlendi. Resmi Gazete'de yayımlanan Tabiat Varlıklarını Koruma Merkez Komisyonunun Doğal Sit Alanları Koruma ve Kullanma Koşulları İlke Kararı'na göre, söz konusu alanlar, “kesin korunacak hassas alan”, “nitelikli doğal koruma alanı”, “sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı” olarak sınıflandırıldı. Bu alanlarda, doğal afet durumunda gerekli acil müdahalelerde bulunulabilecek, madencilik faaliyeti yapılamayacak, taş, toprak, kum alınamayacak, ayrıca toprak, cüruf, çöp, sanayi atığı gibi malzemeler dökülemeyecek.

MHP VE MUHTAR KARAN

Dün gazetemizin bu köşesinde yer alan Yaylacık Mahallesi Muhtarı Hakan Karan’ın Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu protestosuyla ilgili MHP’li yöneticinin destek açıklamasından sonra MHP’den birçok isim bize ulaştı. Muhtara destek veren ve MHP Akçaabat İlçe Yönetim Kurulu Üyesi olarak aktarılan Fatih Seis’in son seçimin ardından partideki görevinden istifa ettiğini ve şu an parti yöneticisi olmadığını ifade etti. Seis’in “eski yönetim kurulu üyesi” olarak ifade edilmesi gerekirdi. Ancak MHP’nin Akçaabat’taki kurmaylarından olan ve son seçimde belediye başkanlığına da aday adayı olan Hasan İncehasan’la karşılaştık. İncehasan “Ben Yaylacık’ta oturuyorum. Muhtarıma desteğim tamdır. Bir MHP’li olarak benim desteğimi lütfen yazın.” dedi. Biz de yazdık.

OYMAN’IN TOPLANTISI İLGİ ÇEKTİ

CHP Ortahisar İlçe Başkanlığına adaylığını açıklayan Fatih Suat Oyman’ın toplantısı hayli yoğun katılımla gerçekleşti. Gerçi bu CHP’nin geleneğinde var. Partililer her adayı demokratik şekilde dinlerler ve toplantılarına katılırlar. Toplantıya İl Başkanı Güzide Uzun da katıldı. Toplantıda Uzun’un moralsiz yahut rahatsız bir görüntü verdiğini söyleyelim. Bu görüntünün sebebinin il başkanlığında Ortahisar İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu’nun aday çıkması ve Hacısalihoğlu’nun Oyman’ı Ortahisar’da desteklemesiyle ilgili mi bilemiyoruz. Ancak Uzun toplantının sonunda Oyman’ı tebrik etti ve Oyman’la fotoğraf verdi.

Editör: Haber Merkezi