Afyonkarahisar halkı demokrasi nöbetinin dokuzuncu gününü tekbirler getirip, Kur’an-ı Kerim tilavetlerini dinleyerek sürdürüyor. Afyonkarahisar Belediyesi mehter takımı da demokrasi nöbeti tutan on binlerce vatandaşa unutulmaz bir gece yaşattı. 

Fethullah’çı Terör Örgütü (FETÖ) darbe kalkışmasına karşı ülkenin tamamında gösterilen direnç Afyonkarahisar’da da her geçen gün artan kalabalıkla devam ediyor. Cumhuriyet Meydanında ki demokrasi nöbetlerine katılan on binlerce Afyonkarahisar’lı birlik ve beraberlik örneği göstermeye devam ediyor. Kadın, erkek, genç, yaşlı, çocuk olmak üzere her yaş grubu ve sosyo-ekonomik kesimden Afyonkarahisarlılar demokrasi nöbetinin dokuzuncu gününü ilk günkü kaygı ve heyecanla idrak ediyor. 

MEHTER TAKIMI AYRI BİR RENK KATTI 

Kuran-ı Kerim tilavetleri ile başlayan dokuzuncu demokrasi nöbeti, toplu duaların yapılması, sıkça tekbirlerin getirilmesi ile sürüyor. Nöbet meydanına kurulan dev ekrandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın konuşmalarını izleyen Afyonkarahisarlılar yatsı namazını da birlikte kıldı. Nöbetin dokuzuncu gününe Afyonkarahisar Belediyesi Mehter Takımı ayrı bir renk katarak gönülleri mest etti. Küçüğünden büyüğüne kadar birçok demokrasi aşığı şiirler okuyarak konuşmalar yaptı. Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım’ın katıldığı nöbete, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven, ATB Başkanı Mehmet Mühsürler, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, BARO Başkanı Av. Turgay Şahin ve STK temsilcileri de Afyonkarahisarlılarla birlikte nöbet tuttu.