NİTELİKLİ YALAKALIK

NİTELİKLİ YALAKALIK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nitelikli dolandırıcılık, nitelikli soygunculuk olur da nitelikli yalakalık olmaz mı?

Son günlerde sizlerin de dikkatinizi çekmiştir mutlaka. Birileri, zor durumda olduğuna inandıkları birilerine nasıl teşekkürler fışkırttığı sizlerin de dikkatlerinizden kaçmamıştır.

Malum bir deprem süreci yaşıyoruz. Yapılanlar, yapılamayanlar, geç yapılanlar, az yapılanlar, yapılma temennisinde bulunulup da “yapılma ihtimali yok” gerekçesi ile ilk kez gündeme getirenleri de töhmet altına iten ve rafa kaldırılanlar yardımlar, destekler ve katkılar var.

Canla başla çalışanlar, çalıp gibi gözükenler, elleri cebinde görüntü verenler, onlarla resim çekip yayınlama yarışında olanlar, bir bisküvi kutusunu eline alıp Afad ekibiyle birlikte gönüllü çalıştığını cümle aleme ilan edenler…. Ve daha nice ben bilirimci ve kendine uzman sürü veren üstenci görünüp kökten laf salatası yapanlar…

Tüm bunlara ilaveten siyasilerimize yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür edenler de var.  Bir teşekkür edilenlere baktık bir edenlere… Dönüp bir daha baktık ve gördük ki teşekkür edenlerin, teşekkür ettiklerinden bir çıkarı, bir beklentisi bir talebi var. Hani herkesin yüklendiği bir dönemde “yanındayım” mesajı verip maksadına ulaşmanın ince hesaplarını yapan kökten rantçılar.

Depremi ve siyasilere olan yüklenmeleri fırsat bilip yani kötü gün dostu postuna bürünüp nice yağcıları görünce yapılanlara nitelikli yalakalık demekten kendimizi alamadık.

Bu tipleri nitelikli yalaka yapan özellikleri ise şu: Bir siyasiye bir yerden önemli bir salvo gelir, bunun haberi ve sosyal medya versiyonu boy boy yayınlanır. Bu habere bir yorum yapıp yanlışlığını dile getirme babayiğitliğini asla göstermezler. Ama rahat ortamlarda özelliklede o siyasinin gözüne soka soka ve yüzüne teşekkürü asla ihmal etmezler.

Dedik ya nitelikli yalakalık bu. Niye o milletvekiline yapılan  yorum ve haberlere tepki gösterip kendilerini hedef yapalar ki boşu boşuna. Adamlar stratejik ve nitelikli sonuçta.

Adamların samimiyeti bu kadar işte. Orada suya sabuna dokunma ama düz ovada “baharın keyfi hoştur, tut elinden siyasiyi coştur” .

Milletvekilimiz Sayın Metin Bulut’un mecliste yaptığı teşekkür konuşmasının eksikleri ile birlikte doğru ve gerekli olduğunu ilk kez bu köşelerden Hakimiyet Gazetesi yazdı.  Teşekkür olmalıydı ama yaraların kısa sürede sarılması amacıyla ilgili tüm kurumların tüm yasaları Elazığlılar’ın lehine uygulamalarını beklediklerini ve bunların da sıkı bir takipçisi olacağını söyleseydi elbette daha iyi olacaktı.

Tabi burada, çok bilmiş danışmanlarının hamaset yapıp gönüllere girme gibi bir garip tavsiyesi ve hazırladıkları halkın hissiyatını yansıtma yerine tersi bir durum oluşturma riskini bile hesap edememe gibi bir akıl tutulması örneği olan metnin azizliğine uğrayan Milletvekili Bulut’a, sırf devletimizin ilk dakika refleksiyle yaraları sarma konusundaki gayretine karşın teşekkür etmesini doğal olduğunu yazmıştık.

 Aynı yazıda bu konunun siyasi malzeme yapılacağını ve buradan Sayın Bulut’a yüklenileceğini de yazmıştık. Bir gün sonra da bunlar aynen yaşandı ve ciddi anlamda eleştiriler yükseldi.

O gün bu eleştirilerin yanlış olduğunu söyleyemeyen nitelikli yalakalar, televizyon programında sırf vekil bizzat ismini duyacak diye teşekkür yarışına girme telaşına düştüler.

İşin garibi ne biliyor musunuz? Galiba bizim siyasiler de bu tip nitelikli yalakalardan tarifi imkânsız bir şekilde yüksek derecede hazzediyorlar. Nereden mi anladık? Davalarına zerre katkı sunmamış belki oy da vermemiş bu insanların, özelde ikinci bir şahsa ve en yakın dostuna bile söyleyemeyeceği iltifatlarına karşı dört köşe olmalarından.  Sırf;  tayin, atama, terfi ya da depremin oluşturduğu ortamdan nemalanarak dünyalık taleplerine yarım ağız söz verip, umut verip “sabır” telkininde bulunmaları da gösteriyor ki sistem böyle istiyor. Bu dava için, bu davanın evrensel hedefleri için ter döken emek sarf eden yüzlerden ve simalardan bucak bucak kaçan siyasilere yeni tip nitelikli yalakalar hayırlı olsun.

Bir hatırlatma yapmadan da geçmeyelim siyasilerimize. Bu şahısların hemen hepsi aynı taleplerle muhalefet milletvekilimizden de yardım istediğini, hatta Ankara’da daha farklı partilere mensup milletvekillerinden de destek aradıklarını bilin. Yani size muhtaç profili çizip üst seviye nitelikli yalakalık yapanlar sizi tek umut olarak görmüyor.

Dedik ya adamlar nitelikli. Öyle saf, temiz, bir mazeret ve gerekçe ile karşılaşınca pes edecek tiplerden değiller.