Nişancı'nın cansız bedenine ulaşıldı!

Bayburt'ta uçurumdan düşerek kaybolan AA muhabiri Abdülkadir Nişancı'nın arama çalışmalarından gelen son dakika haberine göre cenazesi, dere yatağında bulundu.

Nişancı'nın cansız bedenine ulaşıldı!
Bayburt Postası -  AA Muhabiri Abdulkadir Nişancı’nın cansız bedenine ulaşıldı. Nişancı’nın cansız bedeni bölgede bulunan HES'te dronelerle tespit edildi ve dalgıçlar tarafından çıkarıldı.

Bayburt-Trabzon il sınırında yürütülen yol açma çalışmalarını takip ederken üzerine çıktığı kar kütlesi ile birlikte uçurumdan düşen Anadolu Ajansı (AA) muhabiri Abdülkadir Nişancı'nın cansız bedeni arama çalışmalarının 13. gününde Trabzon'un Çaykara ilçesi Derebaşı HES Göleti'nde bulundu.

Uçurumdan düşerek kaybolan kayıp gazeteciyi bulmak için 13 gündür sürdürülen çalışmalarda şuana kadar kamerası, fotoğraf makinesi ve dere kenarında ayakkabısına ulaşılmıştı. Abdülkadir Nişancı'yı bulmak için Rize, Gümüşhane, Bayburt ve Trabzon AFAD, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), UMKE ve AKUT ekipleri ile Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı'na bağlı su altı arama kurtarma timleri 13 gündür derelerde, derin vadilerde, şelalelerde, göletlerde arama çalışması yürütüyordu. Arama çalışmaları sırasında iki jandarma arama kurtarma görevlisi de akıntıya kapılarak şehit olmuştu.

Bu çalışmaların yanı sıra İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), Devlet Su İşleri (DSİ), Bayburt İl Özel İdaresi ve Karayolları ekipleri de Derebaşı Deresi'ne su taşıyan iki derenin önüne bent çekerek suyu başka bir dere yatağına borular içerisinde motorlarla pompalayıp Derebaşı Deresi'nin debisini düşürmeye çalışıyordu.

Valilik yazılı açıklaması

Bayburt Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Anadolu Ajansı Bayburt Muhabiri Abdulkadir Nişancı'nın, uçuruma düştüğü 10 Mayıs Cuma günü başlatılan arama kurtarma çalışmaları kapsamında bugün saat 14.30 itibarıyla dere yatağında cansız bedenine ulaşıldığı belirtildi.

Olayın yaşandığı günden itibaren Nişancı'ya bir an önce ulaşılması maksadıyla Bayburt Valiliği koordinasyonunda başlatılan geniş kapsamlı arama kurtarma çalışmalarına, Jandarma Genel Komutanlığı Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) Su Altı Arama ve Dağ Arama Kurtarma timleri, Bayburt, Erzurum ve Trabzon AFAD İl Müdürlüğü ile UMKE ekipleri, Erzurum ve Rize İl Jandarma Komutanlıklarına bağlı Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri, Rize ve Elazığ Emniyet Müdürlükleri dalgıç ekipleri, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), İstanbul ve İzmir itfaiyeleri, Trabzon AKUT ekibi, Bayburt İl Özel İdaresi, 112 Acil, DSİ 22. Bölge Müdürlüğü, Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü, Skorsky Genel Maksat Helikopteri ile İnsansız Hava Araçları ve droneların katıldığı ifade edilen açıklamada, çalışmalara bugüne kadar devam edildiği aktarıldı.

Açıklamada, bugün arama kurtarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen saha çalışmaları esnasında elde edilen görüntüler üzerine başlatılan kurtarma çalışmaları sonucu bulunan cansız bedenin, kimliği aile yakınlarınca teşhis edilen AA Muhabiri Abdulkadir Nişancı'ya ait olduğunun tespit edildiği kaydedildi.

Kalın'dan Nişancı için paylaşım

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter hesabından paylaşımda bulunarak AA muhabiri Abdulkadir Nişancı'ya rahmet diledi.

İbrahim Kalın paylaşımında, "Allah rahmet eylesin. Ailesine, meslektaşlarına ve Anadolu Ajansına taziyelerimi iletiyorum." ifadesini kullandı.

Bakan Gül'den Nişancı için paylaşım

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de Nişancı'ya rahmet diledi.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Bakan Gül, şu ifadeler yerdi:

"Görevini ifa ederken kaybolan AA muhabiri Abdulkadir Nişancı'nın vefatı hepimizi derinden üzdü. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve Anadolu Ajansına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun."
Yıldız’dan başsağlığı mesajı

Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız da Abdulkadir Nişancı için bir başsağlığı mesajında bulundu.

Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi de olan Nişancı’ya Allah’tan rahmet dileyen Yılıdz, “Çok sevdiğimiz, işinde başarılı bir kardeşimizdi. Onu kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz” dedi.

Görevi başında hayatını kaybeden Nişancı’nın basın şehidi olduğunu söyleyen Yıldız, “Aynı yönetimde yer almış kişiler olarak bizler kendisinden razıydık. Allah rahmet eylesin, başta ailesi ve sevenleri olmak üzere, tüm basın camiasının ve Bayburt’un başı sağ olsun” diye konuştu.  

24 Mayıs Cuma günü toprağa verilecek
Öte yandan Nişancı’nın cenazesi 24 Mayıs 2019 Cuma günü Söğütlü Cami'de ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Söğütlü (Hindi) köyü mezarlığında toprağa verilecek. Taziyeler ise yine babaocağı Söğütlü Köyü Odası'nda kabul edilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Halk 5 yıl önce

Rabbim rahmeti ile muamele eylesin...Ailesine sabır versin...

Avatar
bayburtlu 5 yıl önce

Allah rahmet eylesin.Ailesine ve sevenlerine sabır versin.

Avatar
MÜRSEL KARATAŞ BOLU 5 yıl önce

BAŞIMIZ SAĞOLSUN KARDEŞİM MEKANIN CENNET OLSUN

Avatar
Muzaffer.gurbetdeki.keleverekĺi 5 yıl önce

Görevi.basinsa.hakkin.rahmetine.nailolan.
Basın.sehitimize.Allahtan.rahmet.diliýorum.
Makamı.çeñnet.kabri.nurolsun.babasi.ve.
Tüm.nisanci.ailesinin.ve.basin.camiasinin.
Başı.sâgolsun.

Avatar
Şükrü NİŞANCI 5 yıl önce

Biz inanıyoruz ki Abdulkadirimiz ve iki şehit askerimiz mağfur olarak cennete uçtular. Alllah cümlemizi kaldıramayacağımız yüklerle imtihan eylemesin, bela ve musibetlere karşı tahammül ve sabrımızı artırsın. Bu vesile ile 15 gün boyunca yanımızda durarak acımıza su serpen tüm dostlarımıza, hemşehrilerimize, yurt içinden ve dışından ismini ve cismini bilmediğimiz ama dualarını hissettiğimiz herkese şükran ve minnetleriimizi iletiyorum.