Gerçekleştirilen denetimler neticesinde halkın sağlığını korumak, salgının yayılmasını azaltmak amacıyla 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında ilave tedbirler alınmasının uygun görüldüğü ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Bu kapsamda ekmek, ekmek çeşitleri ve diğer ekmek çeşitleri 3 şekilde satışa sunulabilecek. Hazır ambalajlı olacak. Ambalaj malzemesi içerisinde ekmek ve ekmek çeşitleri gıda ile temasa uygun kağıt esaslı veya plastik esaslı bir ambalaj malzemesine konularak satışa sunulabilecek. Ambalaj malzemesine konulmamış ürünler sadece buluşmayı ve tüketicinin ulaşmasını engelleyecek şekilde hijyen tedbirlerinin alınmış olduğu dolap ve tezgahlarda bulundurabilecek. Tüketici talebi üzerine işletme görevlileri tarafından uygun bir ambalaj malzemesine konularak tüketiciye verilecek.'

Açıklamada, ayrıca pazar, manav gibi yerlerde, sokaklarda, seyyar araçlarda da ambalajlı veya ambalajsız olan ekmek ve ekmek çeşitlerinin satışının yapılmayacağı bildirildi.

Çaykur Rizespor-Başakşehir Rekabetinde 18. Randevu Çaykur Rizespor-Başakşehir Rekabetinde 18. Randevu

Editör: Haber Merkezi