Kalkınma Bakanlığı’nca uygulanan Sosyal Destek Programı (SODES) 2015 yılı başvuru sonuçları açıklandı. 

Sonuçlara göre Niğde’de 8 asil projesi kabul edilirken, 2 proje de yedek listeye alındı. Yerel dinamikleri harekete geçirerek yoksulluk, göç ve kentleşmeden kaynaklanan sosyal sorunları gidermek, değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara karşılık vermek, toplumsal dayanışma ve bütünleştirmeyi güçlendirmek, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak amacıyla, Kalkınma Bakanlığınca uygulanan, istihdam, sosyal içerme, kültür, sanat ve spor alanlarındaki projeleri destekleyen SODES, 2015 yılı sonuçları açıklandı. 2015 yılı SODES proje sonuçlarına göre Niğde’de kabul edilen 8 projesinden 3’ü sosyal içerme, 4’ü istihdam, 1’i de kültür, sanat ve spor alanlarında yer almaktadır.

Açıklanan sonuçlara göre ilk sırada Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şubesi’nin “Geleceğimi Gümüşle İşliyorum, Engellerimi Aşıyorum” projesi yer alırken, ikinci sırada Hüdavend Hatun Kadın Çocuk Ve Gençlik Derneği’nin “Yeşeren Anadolu, Gelişen Kadın” projesi bulunuyor.

Kabul edilen diğer projelerin ise şu şekilde:

"Bor Belediyesi- “Borlu Bayanlar Sodes Sayesinde Spor Ve Sanatla Buluşuyor”,
Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü - “Mutlu Yarınlar”,
Türkiye Beyazay Derneği Niğde Şubesi - “Engel Tanımayanlar,
Niğde Ziraat Odası - “Niğde Kırsalında Kadınların İstihdama Etkin Geçişi” ,
İl Sosyal Etüd Ve Proje Müdürlüğü- “Elimde Sanat Cebimde Param Var”,
Niğde Halk Sağlığı Müdürlüğü - “SODESLE Hayata Tutunuyorum”,

Yedeğe alınan 2 proje ise,

“Çamardı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “İş Makinesi Operatörlük Eğitimi” ve Çiftlik Kaymakamlığı İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün “Beyaz Ellerin Beyaz Ürünü Kültür Mantar Yetiştiriciliği."

Projelerle ilgili yapılan açıklamada, “SODES kapsamında uygulanabilir nitelikte olan fakat ödenek kısıtlılığı nedeniyle asil listede yer alamayan projeler yedek proje listesinde yer almaktadır. Valilikler, yıl içerisinde uygulanmakta olan SODES projelerinden ödenek artması durumunda yedek listeden uygun görülen proje veya projelerin uygulanmasında yetkilidir” denildi.



Editör: TE Bilişim