Türkiye’nin patates üretiminde önemli bir yeri olan Niğde’de, çiftçiler hazırlıklarını tamamlayarak patates ekimine başladı. Türkiye'nin en büyük patates üretim alanlarının bulunduğu Niğde'de geçtiğimiz yıl patatesin para etmesi üzerine bu yıl patates ekim alanlarında yüzde 10 oranında artış yaşanıyor.

Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, Türkiye’de patates üretimiyle birinci sırada olan Niğde’de patates ekimleri tüm hızıyla devam ederken patatesin para etmesi üzerine geçen yıla oranla bu yıl yüzde 10 oranında bir artış sağlandı ve bu yıl 240 bin dekar alanda patates ekimleri yapılacağını beklediklerini söyledi.

Niğde’de yazlık ve kışlık olmak üzere patates ekimleri yapıldığını söyleyen Kenar; “ Altunhisar ilçemizde turfanda olarak tabir ettiğimiz yazlık patates ekimlerimizi yapmıştık ve Ağustos ayı itibariyle sökümlere başlayacağız. Şuanda burada da kışlık patates ekimlerimizi yapıyoruz. Bilindiği gibi ilimi bir patates kenti. Patates kenti olması nedeniyle ilimizde patates ekimleri Nisan ayının sonu itibariyle başlamış olup ekimlerimiz devam ediyor. Yaklaşık ilimizde 240 bin dekar alan da patates ekimlerinin yapılacağını bekliyoruz. İlimizde geçen yıla göre patates ekimleri yüzde 10 gibi bir atış bekleniyor. Bu artışın sebebi ise patatesin hak ettiği değeri bularak para etmesinden dolayı patates ekimleri artacak. Bu yıl geçen yıla oran patates ekimlerinde artış bekliyoruz. Bu yıl ekimler yapıldığından dolayı rekolte beklentisi hakkında açıklama yapamıyoruz.  Ayrıca ilimizde Ağustos ayı itibariyle Altunhisar ilçemizde üretilen turfanda patates sökümlerimizde başlayacaktır.
 
 
Editör: TE Bilişim