Niğde Ülkü Ocakları özellikle Yunus Kızıl'ın yönetime gelmesinden sonra, yaptığı  faaliyetleri, eğitim ve projeleri ile takdiri kazanıyor. Niğde Ülkü Ocağı, misyonu gereği gençler için bir çok ilginç eğitim ve sorumluluk projelerini devreye sokuyor. 

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Niğde İl Başkanı Yunus KIZIL her yeni eğitim öğretim yılının başında olduğu gibi önümüzdeki sezon içerisinde Ülkü Ocakları olarak yapılması hedeflenen projelerini kamuoyu ile paylaştı.

Öncelikle Niğde Ülkü Ocakları İl Başkanlığı tarafından düzenli olarak yapılan yönetim kurulu toplantılarının yanı sıra, tüm bir yıl içerisinde hayata geçirilecek projelerin belirlenmesi ve değerlendirilmesi için genişletilmiş istişare toplantısı yapıldı. Bu toplantı sonucunda Niğde Ülkü Ocakları'nın "Yeni Hedefler, Yeni Sorumluluklar" başlığı altında gerçekleştirilmesi hedeflenen projeleri anlatıldı.

- Medya Okur Yazarlığı'na Önem Verilmeli

Yaşantımızın önemli bir bölümünü kapsayan yazılı, görsel ve sosyal medyanın kamuoyu tarafından doğru algılanması ve yorumlanabilmesi için gerekli girişimler yapılarak Medya Okur Yazarlığı kursları başlatılacak. Bu kurslar her yaştan her kesime hitap edecek olup medyanın daha bilinçli ve sağlıklı kullanılması hedeflenmektedir.

- Yaşam Boyu Eğitim Faaliyetleri

Niğde Ülkü Ocakları geçtiğimiz zamanlarda başlatmış olduğu Anne - Baba Eğitimleri, Kişisel Gelişim Eğitimleri ve Akran Eğitimlerini daha da genişleterek "Yaşam Boyu Eğitim" başlığı altında eğitimlerine devam edecek. Bu eğitimler kişisel gelişim açısından oldukça önemli olup yaşam boyu insanların kendilerini geliştirmelerine katkı sağlanması hedeflenmektedir.

- Ortaokul ve Ortaöğretim Öğrencilerine İlave Dersler

Niğde Ülkü Ocakları Metin Tokdemir Sürekli Eğitim Merkezi açıldığı günden beri ortaokul ve ortaöğretim öğrencilerine ilave dersler verilmesi üzerine yoğun çalışmaktadır. Yeni eğitim öğretim yılı ile birlikte verilecek olan ilave dersler bir program dahiline alınarak öğrencilere daha faydalı olunması hedeflenmektedir.

- Sanat Atölyeleri

Niğde Ülkü Ocakları bünyesinde başlatılan Sanat Atölyeleri kapsamında Müzik, Tiyatro, Sinema, Resim, Şiir v.b. sanat dallarında yetenekli gençlerin kendilerini geliştirmeleri için gerekli çalışmaların ve girişimlerin yapılması hedeflenmektedir.

- Sağlıklı Yaşam Faaliyetleri

Sağlıklı yaşamın kaçınılmaz gereklerinden biri düzenli spor yapmak olması nedeniyle Niğde Ülkü Ocakları daha önce yaptığı sportif faaliyet ve turnuvaları belirli zaman dilimlerine yayarak programlanmasını sağlayacak. Aynı zamanda Futbol, Basketbol, Voleybol ve Masa Tenisi faaliyetlerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir.

- Sosyal Sorumluluk Projeleri

Sivil toplum anlayışının tam olarak yaygınlaştırılması ve toplumumuz tarafından kabul görmesi için çalışmalar yapılmalıdır. Niğde Ülkü Ocakları daha önce basılı yayın çalışmalarında bir çok kez sosyal sorumluluk projelerine değinmişti. Bunlardan bazıları iletişim problemleri, uyuşturucu ve madde bağımlılığı, televizyon bağımlılığı idi. Bu tür projelere ek olarak Sporda Şiddet, Kadın ve Çocuk Hakları v.b. ekleyerek diğer sivil toplum kuruluşları ve kamu kuruluşları ile birlikte projelerin hayata geçirilmesi hedeflenmektedir.

- Niğde Ülkü Ocakları Birimleri Hakkında

Niğde Ülkü Ocakları'nın kurumsallaşma çalışmaları kapsamında alt birimleri bulunmaktadır. Her birim kendi alanında gerçekleştirdiği faaliyetleri programlı bir şekilde yaparak raporlarını tutmakta ve her hafta yapılan yönetim toplantılarında sunmaktadır. Özellikle vatandaşlar ve esnaflar ile sürekli iletişim halinde olan Bürokrasi Birimi faaliyetlerini daha da artırarak sivil toplum anlayışının gerektirdiği gibi toplumun sorunlarını tespit edip bunlara çözüm arayışları getirmesi planlanmaktadır.

- Türk Dünyası Birimi Çalışmaları

Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında kısa zamanda yoğun faaliyetler gerçekleştiren Türk Dünyası Araştırma Birimi önümüzdeki zamanlarda da araştırmalarına devam ederek sunumlarını gerçekleştirmesi hedeflenmektedir.

- Akademisyen Havuzu ve Seminerler

Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında Niğde Ülkü Ocakları Eğitim Birimi tarafından seminerler programlanmış ve akademisyen hocalarımızın ilgi ve alakasıyla akademisyen havuzu oluşturulmuştu. Bu havuz sayesinde eğitim seminerleri bir bütün dahilinde ilerledi ve gençler tarafından faydalı olduğu düşünüldü. Önümüzdeki yapılacak seminerlerde de yine akademisyen hocalarımızın katılımlarıyla düzenli eğitimler geliştirilerek devam etmesi düşünülmektedir. Bununla birlikte bu seminerlerin ilçe temsilciliklerimizde de uygulanarak düzenli hale getirilmesi hedeflenmektedir.

- Bayanlar Birimi Faaliyetleri

Niğde Ülkü Ocakları Bayanlar Birimi çalışmalarını daha da arttırarak devam ettirecek. Bununla birlikte şehit aile ve yakınlarının ziyaretleri yine Bayanlar Birimi tarafından yapılacak. Bayanlar Biriminin yeni hedefi ise toplumun en küçük ve temel yapısı aileleri ziyaret ederek sorunlarını dinleyecek ve çözüm önerileri geliştirmek olacak.

- Kültür ve Sanat Dergisi

Niğde Ülkü Ocakları tarafından kültür ve sanat alanında yapılacak çalışmalar ile gençlerin görüşlerine ve yorumlarına önem verecek, kültürel alanda kendilerini geliştirmelerine katkı sağlayacak, sanat anlamında faydalı bilgiler öğrenebileceği düzenli olarak çıkarılacak bir dergi oluşturulacak. Bu dergi sayesinde gençlerin kültür ve sanat alanındaki çalışmalarının önemli bir ivme kazanarak artması hedeflenmektedir.

- İlçe ve Belde Ziyaretleri

Niğde'mizin ilçe ve beldelerinde seslerini duyamadığımız çok fazla vatandaşımız bulunmaktadır. Niğde Ülkü Ocakları İl Başkanı Yunus KIZIL, yakın zamanda başlatacağı ziyaretler ile ilçe ve beldedeki vatandaşları, gençliği dinlemesi ve ulaşılmadık insan bırakılmaması hedeflenmiştir.

- Teşkilatlanma Faaliyetleri

Niğde Ülkü Ocakları yoğun tempolu ve dolu dolu faaliyetler ile geçen zamanlar ile kamuoyundan önemli bir teveccüh almakta, her geçen gün ulaşılabilecek insan kapasitesini arttırmaktadır.  Niğde Ülkü Ocakları, Niğde'nin temel meselelerini tespit etmek ve çözüm önerileri getirmeyi de çalışmalarına ekleyerek en önemli hedeflerinden biri olan ulaşılmadık insan bırakmamak için gereken çalışmalara da bütün hızıyla devam etmektedir. Tüm projeler ile birlikte milli ve manevi değerlerin daha da üzerinde durulduğunu ve bu vizyon ile genç nesillerimizin sağlıklı bir şekilde yetişeceğine inandıklarını söylediler.
Projelere ve kısaca ayrıntılarına değinen Niğde Ülkü Ocakları İl Başkanı Yunus KIZIL, "Yeni Hedefler, Yeni Sorumluluklar" sloganı ile birlikte yoğun bir tempoyla çalıştıklarını, bu hedeflere başarıyla ulaşacaklarından emin olduklarını söyledi.

Editör: TE Bilişim