Voleybol Genç Erkekler B kategorisinde ilimizde şampiyon olan Şehit Nuri Pamir Anadolu Lisesi ilimizi 4-7 Ocak tarihlerinde Konya ilinde gruplarda temsil etti. 

Haber: Nigdespor.net Özel Haber

Konya’daki müsabakalarda Osmaniye, Adana ve Mersin’i yenme başarısı göstererek grup  birincisi olan ve gruplarda ilimiz için büyük bir başarı elde eden ekip, böylelikle son 32 takım arasına kalmış oldu. Akabinde 19 -  22 Ocak tarihlerinde Karaman ilinde düzenlenen Türkiye yarı finallerine katılma hakkı elde eden okulumuz burada sırasıyla Adana, Nevşehir ve Yozgat ekiplerini dize getirerek grubunun 1. olma başarısını gösterdi. Elenen takımların son gün evlerine  döndüğü  yarı fınal  maçları  sonucunda  Niğde  ekibi final  maçı oynamaya hak kazandı   ve statü gereği  çapraz  eşleşme  sonucunda A grubu 2.si  Aksaray Spor lisesine 3-1 yenilerek son anda Türkiye finallerini ve son 8’i kaçırmış oldu. İlk iki takımın Türkiye finallerine doğrudan katıldığı statüye göre bu iki takımın ardından 3. olabildi ve finallere gidemedi ve böylelikle bu sonuçlara göre Türkiye 10. su olma başarısını göstermiş oldu. 

Konu ile görüşlerini aldığımız takımın antrenörü Şehit Nuri Pamir Anadolu Lisesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni Emrah Ragıp Çalgın ise şunları ifade etti: Takım sporlarında ilimiz adına ulaşılması zor ve her zaman olmayan belki de ilk defa olan bır sonuca imza atmış olduk.Gruplardan 1.çıkıp yarı fınallere katılabilmek güzel bir başarı iken, yarı fınallerde de grubumuzu 1. bitirmeyi başardık ancak çapraz eşleşmede gerçek anlamda spor lisesi olabilmiş bir ekip ile karşılaştık ve oldukça iyi olan bu  ekibi çok zorlamamıza rağmen 3-1 yenılmekten kurtulamadık. Tek bir mağlubıyet ile Türkiye finallerini kaçırmış olduk. Yarı final  grubunun 3. Sü ve Türkiye 10.su gibi bir dereyece imza attık. Bu maçın daha ilk setinde 2. Kaptanımız olan  pasörümüzün ayak  bileğinden sakatlanıp oyun dışı kalması da bizim belimizi maalesef büktü. Bu fırsatı kaçırmanın üzüntüsünün yanında herşeye rağmen kısıtlı kadromuzla okulumuza, ilçemize, ilimize bu başarıyı kazandırmanın ve okulumuzu, ilçemizi ve ilimizi en güzel şekilde temsil etmenin haklı gururu ve mutluluğu var. Bu süreç boyunca desteklerini yanında hissettiğimiz özellikle İl Milli Eğitim Müdürümüze, Bor İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve okul müdürümüze ayrı ayrı teşekkür ederim." dedi.


Editör: TE Bilişim