Niğde Valiliği ve Niğde Üniversitesi işbirliği ile hazırlanan NİGEP (Niğde İl Gelişme Planı) Niğde ilinin mevcut değerlerinin uzun vadeli kalkınma amaçlarına ulaşmak üzere nasılharekete geçirileceğini göstermektedir.

Şehrin tanınmasını, ortak bilinç ve amacın geliştirilmesini sağlayacak vizyonun oluşturulması ve bu vizyona yönelik politikaların belirlenmesi için
katılımcı ve stratejik bir yaklaşım ortaya koyma çabası ile hareket edilmektedir.

NİGEP kapsamında gerçekleştirilen şuraların ardından Niğde İl Gelişme Planı hazırlama ekibi Niğde ilçe belediyelerinde belediye başkanları ile görüşerek toplantılar düzenledi. Her ilçede ayrı ayrı yapılan toplantılarda
ilimizin geleceğine yön vermek ve toplumun tüm kesimleri ile beraber bugünden yarınlara yapacak faaliyetlerin yol haritasını oluşturmak için Niğde’nin öncelikleri saptanmıştır. Her sektörle ilgili olarak gerçekleşmesi muhtemel fırsatlar ve riskler tartışılarak, öneriler ortaya konulmuştur.

Niğde merkez ile birlikte ilçelerin
sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyini yükseltmek ve yaşam kalitesini artırmak, ilin ve ilçelerin yerel ekonomik kaynaklarını ve potansiyelleri harekete geçirmek, kaynakların il ve ilçe önceliklerine göre rasyonel kullanılmasını sağlamak amaçlanmıştır. Sektörel analizler yapılarak, sektörlerin gelişme yönlerinin belirlenmesi ve ilin tüm değerleriyle ulaşılmak istenilen seviyeye gelmesi yolunda ilçe belediyelerinin görüş ve önerileri alınmıştır.


 
Editör: TE Bilişim