Niğde’de yeni öğretim yılının başlamasının ardından okullarda önlemler üst seviyeye çıkarıldı.

Niğde Merkez’de bulunan 60 okul ve çevrelerinde 180 polisin görev yapacağı bildirildi. Niğde Emniyet Müdürlüğü öğrencilerin okula giriş ve çıkışlarında güvenliği sağlamak için her okulun önüne 2 polis görevlendirdi.

Ekipler, okulların sabah, öğle ve akşam çıkışlarında öğrencilerin güvenliğini sağlayacak. Niğde Emniyet Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre; yeni eğitim-öğretim yılının başlamasından dolayı Niğde Merkez’de bulunan 20 lise, 23 ilkokul ve 17 ortaokul olmak üzere 60 okulda 180 polisin görev yapacak.

BÜTÜN OKULLARDA GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI
 
 
Niğde Emniyet Müdürlüğünden  konu ile ilgili yapılan açıklamada; Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimleri esnasında  okulda ve çevresinde güven içinde bulunmaları büyük önem arz etmektedir.

 
Çocuklarımızın günlük yaşamlarının büyük bir bölümü eğitim kurumlarında geçmekte ve okul emniyeti çocuklarımızın güvenliğinin sağlanması  akımından ayrı bir önem ve  önceliğe sahip bulunmaktadır. Okullarımızda, yakın çevresinde ve okul güzergâhında güvenlik önlemlerinin sistematik bir şekilde alınarak yaşama geçirilmesi büyük önem taşımaktadır.

 
 Bu maksatla 2014-2015 Eğitim ve Öğretim döneminin başlaması ile İçişleri ve Milli  Eğitim Bakanlıkları arasında imzalanan "Okullarda Güvenli Ortamın Sağlanmasına yönelik  koruyucu/ önleyici tedbirlerin Artırılmasına İlişkin İşbirliği Protokolü" kapsamında il  merkezinde 15 Eylül 2014 tarihinden itibaren 20 Lise, 17 Ortaokul ve 23 İlkokulda gerekli  tedbirler alınmıştır.

 
ÖĞRENCİ SERVİS ARAÇLARI DENETLENECEK

 
Bu maksatla, okullarımızda okul irtibat görevlisi görevlendirilmiştir. Ayrıca  öğrencilerin güvenli bir şekilde okula gelip gitmelerim sağlamak üzere, okulun giriş çıkış saatlerinde okul önlerinde sivil veya resmi güvenlik görevlileri görevlendirilmiştir. Yine bu maksatla okul çevresinde öğrencilerimizin huzur ve güvenini bozmaya  yönelik tüm kişi ve davranışlar engellenecek, çocuklarımızı zararlı madde alışkanlıklarına  yönlendirecek etkenlere fırsat verilmeyecektir.

 
Çocuklarımızın okullara güvenli bir şekilde gelip gitmelerini sağlamak için servis  araçları sık sık denetlenecektir” denildi.  


 
Editör: TE Bilişim