Niğde Belediyespor Teknik Direktörü Eser Kardeşler, Niğde Belediyespor’un 5 Şubat Stadında Batman Petrol Spor A.Ş. futbol takımı ile oynadığı maçı 1-3 kaybetmesi üzerine  görevinden ayrıldığını açıkladı.

Başkan ile yapılan toplantıdan sonra alınan kararı paylaşan Eser Kardeşler; "Oynadığımız maçın kötü bitmesinin ardından ben hoca olarak bu maçı kayıp ettikten sonra kan değişikliğine takımın ihtiyacı olduğunu düşündüğümü Sayın Başkan ve Yönetim Kuruluna ilettim.  Onlar da; ‘Olur hocam; güzelliklerle ayrılmak daha iyi’ diyerek bu teklifimi kabul ettiler. 6 Aydır buradayım, çok güzel günler geçirdim. 1 Şampiyonluk yaşadım ve bu sene de iyi bir takım kurduğumuzu düşünüyorum. Zaten o yüzden ayrılıyorum.  Ben 5 hafta sonra da bırakabilirdim. Ama puan farkı fazla açılmadan önünü açmak istedim. Ben gerçekten Niğde Belediyespor’lu oldum. Bu şehri çok seviyorum, insanını çok seviyorum. Gerçekten tam bir futbol şehri... Her zaman takımın yanındayım, sizinleyim. O yüzden bu fedakarlığı yapmak zorundaydım. Bu şehri ve bu şehrin insanlarını unutmayacağım.”

Niğde Belediyespor Kulübü Başkanı Yakup Yerlikaya ise; “Yaklaşık 6 ay önce kulübümüzün başına getirdiğimiz Eser hocamızla Batman maçından sonra karşılıklı konuşarak ve iştişareler sonucu yollarımızı ayırmış bulunmaktayız” dedi.

“Eser hocamıza biz çok çok teşekkür ediyoruz” diyen Niğde Belediyespor Kulübü Başkanı Yerlikaya; “Dünkü yaklaşımından sonra ayrıca teşekkür ediyorum, ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım adına” şeklinde konuştu.

Takıma bir kan değişikliği lazım olduğunu Kardeşler’in kendisinin de söylediğine vurgu yapan Yerlikaya; “Biz ve Yönetim bu kanıya varmıştık zaten. İnşallah bu bizim ve hocamız için hayırlı olur. Eser hocamız takımımızı bırakıyor ama bizim dostluğumuz baki kalacaktır. Kesinlikle bir ağabey-kardeş olarak her zaman bu takımın içerisinde olacak” dedi.

Niğde Belediyespor’un 2 hafta sonra Bursa’da Nilüferspor A.Ş. takımı ile maçının olduğuna dikkati çeken Yerlikaya; “İnşallah orada bizim bir kolumuz olacak” diye konuştu. Niğde Belediyespor’un futbolcu yapısı olarak da gerçekten kaliteli futbolcularının bulunduğuna işaret eden Yerlikaya; “Futbolcularımızın kalitesi ile bu ligin üstesinden geleceğimizi umuyorum ve daha üstlere çıkmak için çalışmalar yapacağız” dedi.

Niğde Belediyespor Teknik Direktörü Eser Kardeşler’in kulüpten ayrılması üzerine yeni Teknik Direktör arayışlarını başlattıklarına değinen Yerlikaya; “Yeni Teknik Direktör konusunda çalışmalarımız başladı. Görüşmelerimiz devam ediyor. Hafta içerisinde bu konuya netlik kazandırmak istiyoruz. Hedefimiz en kısa zamanda çözüme kavuşturarak yeni Teknik Direktörümüzü takımın başına getireceğiz” diye konuştu.




Editör: TE Bilişim