Niğde'ye ikinci bir arıtma tesisinin yapılma çalışması için Devlet Su İşleri (DSİ) Konya Bölge Müdürü Mustafa Uzun ve DSİ Atıksu Daire Başkanı Mehmet Erta Taşkınsoy'dan oluşan heyet Niğde Valisi Necmeddin Kılıç ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ile Valilik toplantı salonunda bir araya geldi.



DSİ Konya Bölge Müdürü Mustafa Uzun yaptığı açıklamada: "Sayın bakanımızın en son yapılan bakanlık koordinasyon toplantısından bize ve sayın valimize verilen talimatlar doğrultusunda Niğde'ye geldik. 2 yıl önce Akkaya barajını tip çamurunu temizledik hem de barajdaki bütün üniteleri yeniden bakım ve onarım kapsamında elden geçirdik ve yeniledik. Bu  çerçeveden Niğde atık su tesisinden barajımıza ulaşmakta olan suların niteliğinin ne olduğu tesisin geçen süre zarfında ne durumda olduğu yapılabilecek iş ve işlemleri neler olduğunu yerinden incelenip değerlendirilip yapması gerekenleri DSİ tarafından ele alınması talimatı olmuştur. Dolayısıyla bizde DSİ'nin genel müdürlüğümüzdeki ilgili daire başkanlığı olan Atık su daire başkanımız ve bölge müdürlüğümüz heyetiyle beraber Sayın Valimiz ve sayın belediye başkanımızı ziyaret ediyoruz bunları değerlendireceğiz. Yerinde de incelemeler yapacağız. Konuyu bakanımıza arz edeceğiz. Yapılması gereken neyse Niğde'mizin atıksularının temizliği ile ilgili yapılaması gereken işlemleri yürütmeye çalışacağız" şeklinde konuştu.


Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan: "Niğde Belediyemize ait aratma tesisin yetersiz olduğu gerekçesiyle ikinci bir arıtma tesisi yapılmasıyla ilgili bakanlığımızın da talimatı doğrultusunda DSİ bölge müdürlüğü Niğde'ye geldi. İnşallah önümüzdeki süreçte Niğde'mizyeni bir arıtma tesisine kavuşarak Akkaya barajının sorunundan sıkıntısından kurtulmuş olacak ümidindeyiz. Orman ve su işleri bakanlığına, DSİ bölge müdürlüğüne ve sayın valimizin katkılarından ve desteklerinden d olayı bizler teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun Türkiye'nin yetiştirdiği alanında uzman çok kıymetli devlet adamlarından bir tanesi olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Niğde Valisi Necmeddin Kılıç: "Böyle kıymetli devlet adamının Niğde'ye olan sevgiside bizim için çok önemlidir. Değerli bakanımızın Niğde'ye olan sevgisini biliyoruz. Yıllardır şahidiyiz. İlimize yapılan DSİ yatırımları oldukça yüksek miktardadır ve etkilidir.


Kıymetli bakanımız ince bir anlayış ile ihtiyacımız olan ikinci arıtma tesisini Niğde'nin atık sularını arıtıp Akkaya'ya berrak ve temiz su olarak vermeye yarayacak olan ikinci bir arıtma su tesisinin devlet su işleri genel müdürlüğü tarafından yapılma talimatını 3 temmuz günü verdi. Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda DSİ genel müdürlüğünden yetkililerin katılımıyla kendilerini ilimize olan gayretlerinden dolayı Konya DSİ Müdürünün riyasetinde bir heyet konuyu çalışmak üzere geldi ve bugün başlıyoruz. İnşallah hayırlarla biter" diye konuştu.

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ İÇİN TIKLAYIN

Niğde'ye 2. Arıtma için DSİ'den Heyet Bekleniyor

Borlulara Bakan'dan Müjde Telefonu!






Editör: TE Bilişim