Niğde’deki sivil toplum kuruluş temsilcilerine “25. Dönem Niğde Milletvekili Adaylarından beklentileriniz nelerdir” şeklinde soru sorduk.

Niğde’de faaliyet gösteren STK ve bazı kuruluşlar Niğde Milletvekilliği için aday olan adaylarından beklentilerini ilettiler.  Yaklaşık 10 sivil toplum kuruluşunun seçime kadar bu konuda görüşlerini alacağız. Aynı zamanda  aynı soruyu vatandaşa da soracağız.

İlk olarak  Niğde Baro Başkanı Av. Hüseyin Demirbilek,  bu konuda görüşlerini belirti.

Niğde Barosu Başkanı Av. Hüseyin Demirbilek; Öncelikle Borhaber.net sitesine böylesi bir konuyu gündeme getirdikleri için teşekkür ediyorum.  Benim bekleyeceğim husus şu olabilir. Tabi Ana Yasada Milletvekilleri sadece seçildikleri bölgenin değil tüm Milletin Vekili olarak tanımlamış Milletvekilini ve akabinde de milletvekili andını milletvekili yeminini sıralamış. Şimdi burada tabi öncelikle ülkemizin bölünmez bir bütünlüğünü, milletin kayıtsız şartsız egemenliğini mutlaka bütün unsurların üzerinde görecek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni niteliklerini tüm unsurların üzerinde görecektir bu bizim üst başlığımızdır, üst başlığımız olacaktır. Ama uygulamada tabi Milletvekillerinin tüm milletin vekili olarak tanımlamasına rağmen anayasanın uygulamada tabi yöre için de çok görevler üstlendiğini görüyoruz. Dolayısıyla sorunların aşılmasında çok ciddi etkiler olduğunu görüyoruz”dedi.

 

MİLLETVEKİLİ DENİNCE AKLA BİLGELİK GELİYOR

 

Niğde Baro Başkanı Hüseyin Demirbilek; Benim Niğde de bu seçim döneminde Niğde’nin 3 Milletvekiline de ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Hangi siyasi parti iktidara gelirse gelsin 3 Milletvekili de Niğde’nin sorunları ile ilgili özel olarak gayret sarf etmeli, öncelikle bu sorunları kendi sorunları gibi görmeli. Çünkü Milletvekili denince akla  bilgelik geliyor. Bilgili insanın özellikleri ne olacaksa, ne olması gerekiyorsa Milletvekillerimizin de öncelikle bilgelik yolunda olduklarını, insanların kendilerini bilgeli olarak gördüklerini bilmeleri bunun farkında olmaları gerekiyor, ben bunu bekliyorum “diyerek konuşmasına devam etti.

 

“NİĞDE’DE BİR ORTAK AKIL MUTLAKA OLUŞTURULMASI LAZIM”

Av. Hüseyin Demirbilek; Niğde Orta Anadolu da sıkışmış aslında gelişmeye müsait olmasına rağmen kaynaklarını çok iyi kullanamayan bir ilimiz ve dolayısıyla her zaman söylediğimiz bir şey var; Bir şey projelendiriliyor ise başlanacak ve bitirilecek sürünceme de kaldığı zaman diğer sorunlara eğilmek zorlaşıyor. Bugün 173 bin-175 bin civarında insanımız kırsal bölgelerde yaşıyor. Bu Niğde’nin önemli bir kesimini tarım ve hayvancılıkla uğraştığını gösterir, kalan nüfusun 160 bini kadarı da şehir merkezinde yaşıyor. Dolayısıyla şehir merkezleri noktasında da sanayinin bir hamle gerçekleştirmesi gerekiyor. Niğde tarımıyla, hayvancılığıyla ve sanayisiyle gelişebilir yeter ki üç milletvekili de bu konuda hem fikir olsunlar ve özelde Niğde üzerinde mutlaka bir araya gelebilsinler kısır çekişmelerden çatışmalardan uzak durmak gerekiyor. Niğde’de bir ortak akıl mutlaka oluşturmaları lazım, çatışma bunların önüne mutlaka engel koyar. Biz çatışma istemiyoruz toplum olarak. Önümüzdeki siyasi süreçte de seçim sürecinde de projelerini anlatarak insanları ikna ederek ve ikna etikleri konularda da eğer seçilirlerse de mutlaka çalışarak bir seçim dönemi geçirmelerini, bir milletvekilliği dönemi geçirmelerini diliyoruz tabi Niğde’de yaşayan bir insan olarak refah seviyemiz artsın isteriz. Sosyal, kültürel konularda katkı sağlasın isteriz vekillerimizden ve aynı zaman da adil olmalarını istiyoruz. Adalet, hakkaniyet dediğim gibi sadece kendilerini seçenler için değil herkesi kucaklayacak şekilde hareket etmelerini istiyoruz. Beklentilerimiz bunlar milletvekili adaylarımıza seçim sürecinde başarılar diliyorum”diyerek sözlerini tamamladı.


 

Editör: TE Bilişim