Dünyaca ünlü Salda Gölü’nde Millet Bahçesi için yapılan çalışmalara tepkiler devam ederken ne yargı süreci ne de pandemi süreci inşaatı durdurdu. Bugün yapılan bilirkişi incelemesinde alana yerleştirilen bungalov tarzı yapılar ve konteyner dikkat çekti.

Burdur’un Yeşilova İlçesi’ndeki Salda Gölü’nün yapılaşmasının önünü açan planlara karşı halkın açtığı davada dün bilirkişi incelemesi yapıldı. Salda Gölü ÖÇKB Çevre Düzeni Planı, Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı’na karşı açılan iptal davasında, Isparta Bölge İdare Mahkemesi saat 10:40’ta keşif ve bilirkişi incelemesi yaptı. Bölge halkının da takip ettiği keşif ve incelemede Salda Gölü Koruma Derneği Başkanı Gazi Osman Şakar da yer aldı. Ellerinde dövizlerle Salda Gölü’nün doğal yapısının bozulmaması ve yapılaşmaya açılmaması için mesajlar veren halka, siyasiler de destek verdi. CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker de keşifte halkı yalnız bırakmadı.

PROJE DEĞİŞİKLİĞİ Mİ VAR!

Salda Gölü Koruma Derneği Başkanı Gazi Osman Şakar, inceleme sonrası, “Bilir kişi, hakim, bakanlık görevlileri geldi. Bakanlık görevlileri sürekli proje değişikliğinden bahsediyor. Biz bu projelerden haberdar değiliz. Avukatlarımız projenin Salda Gölü’ne zarar vereceğini açıkladı” diye açıklamada bulundu. Davacı avukatları da mahkemenin kararı gereği incelemenin yapıldığı, raporlamanın ardından gerekirse rapora itirazları gerekliyse bu haklarını kullanacaklarını bildirdi.

PANDEMİ SÜRECİNDE İMALAT YAPILMIŞTI!

Bilindiği gibi geçtiğimiz ay ‘Millet Bahçesi’ projesi için çalışmalar hızlanmış ve ihalesini alan Güngör Tarım İnşaat Şirketi tarafından bölgedeki çam ağaçlarının bulunduğu alana duş, tuvalet kabinleri ile bungalov tipi yapılar konulmuştu. Konteyner tarzı yapıların da konulduğu alana girmek isteyen Salda Gölü Koruma Derneği Başkanı Gazi Osman Şakar, engellenmiş ve kendisine ceza kesilmeye çalışılmıştı.

Songül BAŞKAYA

Editör: TE Bilisim