Nevzat Kurt’tan, Silifke Taşucu’nda 10 Kasım Sergisi

0
406

Sarı Zeybek Gazetesi’nin imtiyaz sahibi ve Atatürkçü yazar Nevzat Kurt bu yıl ki 10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinliğini Mersin’in Silifke ilçesinde bulunan Taşucu Ortaokulu’nda yaptı.

“Etnografya’dan Anıtkabir’e Atatürk” Fotoğraf Sergisi ile 40 adet az bilinen Atatürk fotoğrafını öğrencilerle buluşturan Nevzat Kurt; “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 81. yıldönümünü öğrencilerle birlikte anmanın hüzünü içerisindeyim.

Bu sergimizde 10 Kasım 1953 gününü yani Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri, başkomutanımız Atatürk’ün geçici istirahatgahı olan Etnografya’dan alınıp ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir’e defnedilmesini konu alan fotoğrafları işledik.

O gün yaşananları irdelediğimiz sergimize geniş bir katılım olması beni ayrıca gururlandırdı.

Bu vesile ile sergimizin açılışına katılan başta Silifke Belediye Başkanı Sadık Altınok’a, Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi’ye, Taşucu Mahalle Muhtarı Adnan Uysal’a, Taşucu Ortaokulu Müdürü Servet Piynar’a, ortaokulun öğretmenlerine, velileri, okul aile birliği üyelerine ve tabi ki Atatürk’ün geleceği emanet ettiği öğrencilere teşekkür ediyorum” şeklinde düşüncelerini ifade etti.

Gazeteci-yazar Nevzat Kurt, sergi açılışının ardında konferans salonunda öğrencilere “Dolmabahçe’den Anıtkabir’e Atatürk” konulu bir de konferans verdi. Duygusal anların yaşandığı konferansta katılımcı öğrenciler, Kurt’a Atatürk hakkında sorular sorma fırsatı da buldular. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here