NEVSU adlı TV komedi dizisi Emmy Ödülü aldı

Farklı ırklara ait bir çiftin oluşturduğu evlilik kurumu üzerine kurulu İsrail komedi TV dizisi Nevsu, Uluslararası Emmy Ödülüne layık görüldü.

Dünya
22 Kasım 2018 Perşembe

Etiyopya lisanı Amharic’te ‘Aşk’ manasına gelen Nevsu, İsrail’de yaşayan, Aşkenaz Yahudi’si bir kadın ile Etiyopyalı bir erkek arasındaki evlilikte, farklı kültürlerin gelenek ve göreneklerinin yarattığı ikilemi komedi unsuru ile anlatıyor.  Nevsu, pazartesi günü New York’ta yapılan törende En İyi Komedi dizisi olarak seçildi.  

Halihazırda dizi İsrail televizyonlarında gösteriliyor. Nevsu  İsrail televizyon tarihinde, prime time’da yer alan ve başrolünde siyahi bir karakterin oynadığı ilk dizi olarak da dikkat çekiyor. 

Etiyopyalı siyahi koca, beyaz Aşkenaz karısı ve beş yaşındaki kızlarının oluşturduğu ailenin maceralarını konu alan dizinin Amerikan versiyonu yakında Fox kanalı tarafından ABD seyircisi için de  çekilecek. Kültür Çatışması adı altında yayınlanacak dizide yine Etiyopyalı erkek bir mülteci ile Amerikan Orta Batı’sından bir kadının ilişkisi ana konuyu oluşturacak.

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün