Ürgüp Belediyesinin yaz aylarında tamamladığı yol çalışmaları, karın yağışı ile birlikte kendini iyice gösterdi.
Kış mevsimi öncesi hummalı bir çalışma başlatarak alt yapısı tamamlanan bölgelerin asfaltının serildiğini belirten Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, "Bu kış mevsimi için, altyapı çalışmaları nedeniyle geçen kış biraz sıkıntı verdiğimiz vatandaşlarımıza sözümüz vardı, en uygun hava sıcaklıklarını da hesap ederek, sıcak asfaltı tamamladık. Kış mevsiminin iyiden iyiye kendini gösterdiği bugün 1 Aralık tarihi itibarı ile kar ve yağmur nedeniyle yollarımızda vatandaşlarımızı rahatsız edecek bir durum kalmadı. Kısa zamanda büyük iş başardık, belediye personelimiz gece gündüz demedi çalıştı. Ürgüplü vatandaşlarım adına emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.
Toplamda 100 bin m² sıcak asfalt serdiklerini vurgulayan Yıldız, "Kış tamamen başlamadan alt yapısı tamamlanmış yerlerin asfaltlarını, kaldırımını, orta refüjünü, peyzaj düzenlemesini, yol çizgi çalışmalarını yaptık. Alt yapı çalışmaları uzun sürüyor. Yoğun bir emek sarf ediliyor. Sabreden Ürgüplü hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Ürgüp'ün uzun süredir değişmeyen alt yapısını son 4 yılda tamamen değiştirdiklerini vurgulayan Yıldız, “Asbestli boruların hiç biri kalmadı. Alt yapı çalışmaları bizi yorduğu gibi vatandaşı da yoruyor. Tepkiler olabiliyor ama yapıldıktan sonra 60-70 yıl da kullanılabilecek. Hayırlı olmasını diliyorum. Ürgüp'ün alt yapısı bitti asfaltı bitti. Güzel ve kullanışlı oldu. Asfalt ve kaldırım çalışmaları, Kilitli beton parke kaplamaları olarak Ürgüp Belediyesi son 6 ayda muazzam bir çalışma sergiledi. Emeği geçen personel arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Yoldaki karın sıcak asfaltın içeriğinde bulunan maddelerle kısa sürede eriyeceğini vurgulayan Yıldız, Tuzlama yapmayacağız, sıvı solisyon ile buzlanmayı engelleyeceğiz. Vatandaşlarımız hız limitlerine uysun, gerekli kışlık donanıma sahip araçlarla dikkatli bir şekilde yollarımızın keyfini çıkarsın. dedi.