Milli İradeye karşı 15 Temmuz 2016 Cuma gecesi bir grup vatan haini alçak tarafından yapılan darbe girişiminde şehadet mertebesine ulaşan iki kahraman şehidimizin daha ismi, Nevşehir’de cadde ve parkta yaşıyor.
15 Temmuz 2016 gecesinde İstanbul’un Fatih ilçesinde, vatan haini Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının darbe girişimini protesto ettiği sırada, hainlerin silahlı saldırısı sonucunda şehit olan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank'ınağabeyi  ve Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlhan Varank'ın adı, Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi’nin önündeki caddeye verildi.
Boğaz Köprüsü’nde darbeci askerlerin darbe girişimini protesto etmek için bulunduğu sırada oğlu Abdullah Olçok ile birlikte darbeci vatan hainlerinin açtığı ateş sonrasında şehit olan reklamcı Erol Olçok’ın ismi de Güzelyurt Mahallesi’nde yapımı tamamlanan parka verildi.
Nevşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde de, 15 Temmuz 2016 gecesi, FETÖ/PDY’na bağlı hainlerin Ankara’daki ana hedeflerinden biri olan Ankara    Gölbaşı’ndaki,  Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK) ‘nı ele geçirmeye çalışan   darbeci general 1. Özel Kuvvetler Tugay Komutanı Tuğgeneral Semih Terzi’yi vurarak hainlerin çirkin darbe planlarını yok eden  daha sonra da  hainlerin açtıkları ateş sonucunda şehit olan  Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’ in ismi, Nevşehir  İl Jandarma Komutanlığı’nın yan bölümünde Pelikan Caddesi’ne verilirken,darbe kalkışması sırasında  vatan hainlerinin  Ankara    Gölbaşı’ndaki,  Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK)’na yaptığı saldırı sonrasında şehit olan  Avanoslu  Özel Harekat polisi Demet Sezen’in ismi de, Avanos Yolu üzerindeki 228. Cadde’sine ve  hainlerin aynı komutanlığa yönelik giriştikleri  bombalı saldırısı sonrasında ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede  şehit olan Ürgüplü Fevzi Başaran’ın ismi de,  Ürgüp  yolu üzerindeki Damla Caddesi’ne verilmişti.
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver yaptığı açıklamada,  aziz Türk Milleti için hiç çekinmeden darbecilere dik bir duruş sergilerken şehadete ulaşan şehitlerimiz için ne yapılsa az olduğunu belirterek, Milli İradenin devamlılığı yönünde kanlarını bu vatan toprakları için bir kez daha  tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle andıklarını belirtti.