Nevşehir’in siyasetinde, yönetiminde söz sahibi kişilere bakıldığında 15 yıldır dikkat çeken tek ismin Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver olduğunu görmek hiçte zor değil.

Nereden… nereye
2001 Yılında kurulan AK Partinin Nevşehir’deki kurucu il başkanı olan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir kamuoyunun yakından tanıdığı isimler arasındaydı. Türkiye’nin ilk kurulan yerel televizyonları arasında yer alan Lale TV’nin özellikle seçim dönemlerindeki yayın anlayışından memnun olmayan bir grup Refah Partilinin bir araya gelmesiyle kurulan Kanal 50          televizyonunun Genel Müdürlüğünü üstlenen Başkan Ünver, o dönemde Nevşehir’i karış karış gezip yol hikayeleri anlattı, Nevşehir’de yaşayan çoğu insanın bile bilmediği, görmediği yerlere gidip tanıttı.
Televizyondaki görevinin sona ermesinin ardından Nevşehir’in ilk yerel reklam ajansını da kuran Nevşehir Belediye Başkanı Ünver, Prestij Ajans adı altında kurduğu firma sayesinde profesyonel reklamcılık anlayışını ilimizde yerleştiren isim oldu.
Okuduğu bir şiir yüzünden cezaevine düşen Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı AK Parti hareketinden esinlenen bir siyasete atılma kararı alan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Partinin Nevşehir’deki kurucu il başkanlığını da yaptı.
2004 Yılında AK Partinin belediye başkan adayı olan ve seçilen Başkan Ünver, o günden bu yana Nevşehir’in yönetiminde, siyasetinde söz sahibi.
Kimler geldi… kimler geçti ….
Başkan Ünver’in özellikle Nevşehir siyasetinde söz sahibi bir kişi olduğu ilk günlerden itibaren önemli isimler bu kervandan gelip geçti.
Dönemin Nevşehir siyasetindeki en önemli isimlerinden Mehmet Elkatmış’ın yanı sıra Rıdvan Köybaşı, Mahmut Dede, Osman Seyfi gibi isimlerle aynı partide çalışma imkanı bulan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, tabiri caizse deve dişi gibi siyasetçilerin arasından sıyrılıp bugünlere geldi.
Seçimlerde iki kez koltuğunu elinden aldığı Yalçın Demir ile yarışa giren Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, 8 yıl il başkanlığı görevinde bulunan Mehmet Varol’a da geçit vermedi.
Az konuşup, öz konuşmaya gayret etti ….
Nevşehir Belediye Başkan Hasan Ünver’in 15 yıllık siyaset ve yöneticilik kimliğine bakıldığında çoğu siyasetçi gibi çok konuşup, boş konuşmak yerine az konuşup, öz konuşmaya ve kamuoyunun önüne çalışmalarıyla çıkmaya özen gösterdiğini görmek mümkün.
Asıl mesleği gazetecilik olan Başkan Ünver’in Nevşehir’in son 15 yılına damga vurmasının altında yatan en önemli hususlardan biri de güçlü hitabeti. Bu süre içeriinde ilin siyasetinden ve yönetiminden gelmiş geçmiş siyasetçilerin ve yöneticilerin kitabet anlamında eline su dökemeyeceği görülen Başkan Ünver, Nevşehir Sivil Toplum Kuruluşu anlayışının yerleşmesinde, gelişmesinde de önemli desteğiyle öne çıktı.