Nevşehir son dakika haberleri ve Nevşehir da son yaşanan olaylar hakkında kısa kısa bilgi veren bu haberimizde sizlere Nevşehir ile ilgili son bilgileri uğraştırıyoruz. İşte size Nevşehir son dakika haberleri…
 
İşkur'da Girişimcilik Kursu Başladı...

KASIM AYI GİRİŞİMCİLİK KURSU İÇİN BAŞVURULAR NEVŞEHİR İŞKUR İL MÜDÜRLÜĞÜ'NDE BAŞLAMIŞTIR. 
MÜLAKAT 07 KASIM CUMA .
DERSLER 10 KASIM -20 KASIM TARİHLERİ ARASINDADIR.
İLGİLENENLERE ÖNEMLE DUYURULUR...

Nevşehir Ağzı Dil Bilgisi Bibliyografyası Yayında...

Mehmet HAZAR'ın Türkçe (Sözcük) Anlam Bilimi -I adlı eseri Eğitim Yayınevinde çıktı. Ayrıca Diyalektoloji dergisinde Nevşehir Ağzı Dil Bilgisi Bibliyografyası adlı makalem yayımlandı. Bk. kitapmaktik.com ve diyalektolog.com

Vietnam Büyükelçisi NGUYEN THE COUNG Yerel Yönetimler Derneği temsilcilerini ağırladı...

Vietnam Büyükelçisi NGUYEN THE COUNG Yerel Yönetimler Derneği temsilcileri ; Kars önceki belediye başkanı Naif Alibeyoğlu , ÜRGÜP önceki belediye başkanı Bekir Ödemiş ve Saffet Özdemir'den oluşan heyeti Ankara'da büyükelçilik makamında kabul etti.

Görüşmede Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu önderi Mustafa Kemal Atatürk ile Vietnam önderi Ho-Chiminh arasındaki benzerliklere vurgu yapılarak her iki liderin ülkelerinin bağımsızlık savaşı ve sonrası verilen mücadeleler paylaşıldı. Büyükelçi Vietnam ile Türkiye arasında resmi ilişkinin 1978 yılında başladığını , 2013 yılında 35. Yılı anısına yaptırılan takvimin kapağına 2 liderin yan yana resimlerinin konulduğunu belirterek iç sayfalarda her iki ülkenin benzer bölgelerinin fotoğraflarını paylaştıklarını söyledi. Özellikle Kapadokya sayfasını Bekir Ödemiş'e göstererek, Türkiye'de 9 ay sürem kaldı, kısa zamanda benzer özellikte kenti kardeş şehir yapma teklifinde bulundu. Naif Alibeyoğlu ise bu konuda hızlı bir çalışma ile uygun bir şehir bulabileceklerini belirtti. Ödemiş şarap üretiminin olduğu Vietnam'ın Sa-Pa kenti ile Kapadokya'dan bir belediyenin kardeş olabileceğini paylaştı. Şubat ayı içerisinde oluşturulacak bir heyetin Vietnam ziyaretine karar verildi.
 
Toplantı sonunda sayın Elçi konuklara el işlemesi tablolar hediye ederken, heyet ise Ürgüp şarapları ile Avanos'u simgeleyen el işlemesi tabağı günün anısına büyükelçiye takdim etti. Toplantı büyükelçinin heyet onuruna verdiği öğle yemeği ile sonlandı.

ÇİN HEYETİNDEN VALİ CEYLAN'A ZİYARET

Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) ile Çin Halk Cumhuriyeti İnsan Kaynakları ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasındaki protokol çerçevesinde geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye gelerek teknik inceleme gezisinde bulunan Çin Halk Cumhuriyeti İnsan Kaynakları ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Devlet Personel Başkan Yardımcısı Chen GANG başkanlığındaki üst düzey kamu yöneticilerinden oluşan on kişilik heyet, Nevşehir Valisi Mehmet CEYLAN’ı ziyaret etti.
 
    Çin heyetini makamında kabul eden Vali CEYLAN, heyette yer alan yöneticilere Kapadokya bölgesi hakkında bilgiler verdi. Kapadokya bölgesinin Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu ve her yıl ortalama 2,5 milyon yerli ve yabancı turist ağırladığını ifade eden Vali CEYLAN, bölgeye yurt dışından gelen turist sayısının her geçen yıl artış gösterdiğini vurguladı. Bölgeye daha fazla turist çekebilmek için tanıtım çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirten Vali CEYLAN, bu kapsamda önümüzdeki haftalarda Çin Halk Cumhuriyeti’nde düzenlenecek olan bir turizm fuarına bölge turizmcileri ile birlikte katılacağını açıkladı.
 
    Vali CEYLAN daha sonra Çin İnsan Kaynakları ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Devlet Personel Başkan Yardımcısı Chen Gang ve beraberindeki üst düzey kamu yöneticilerine Kapadokya bölgesini tanıtan Çince ve İngilizce kitaplardan hediye etti. 

Acıgöl Kaymakamı Sayın Mustafa ÇAKIR' ın Muharrem Ayı, Aşure ve Kerbela Mesajı

Aşure günü; Hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem ayının onuncu günüdür. İslam inancında bu günde birçok önemli olay meydana geldiğine inanılır ve bu güne kıymet atfedilir.

Ayrıca  Aşure Günü , Kainatın efendisi Hz. Muhammed (S.A.V.) Efendimizin 'Cennet Gençlerinin Efendisi' olarak övdüğü sevgili torunu Hz. Hüseyin'in 72 kişilik aile efradı ile birlikte Kerbela'da Şehit edilmesi gibi hazin bir olayın yaşandığı zaman dilimine de denk gelmektedir. Bundan dolayı bu acı veren günü bir kez daha yüreğimizde hissediyoruz.

“Hz. Peygamber ve ehl-i beyt sevgisi etrafında kenetlenen Milletimizin başta olmak üzere tüm insanlığın barış, huzur, güven, karşılıklı sevgi ve saygı içerisinde yaşamaya devam etmesini Cenab-ı Mevla’dan niyaz ediyor, bu vesileyle bütün İslam âleminin Aşure Günü’nü tebrik ediyorum.

  Mustafa ÇAKIR
Acıgöl Kaymakamı