Nevşehir'in Mehmet Akif Ersoy Mahallesi TOKİ konutları civarı ve  Güzelyurt mahallesi ile kentin bir bölümünde yaşanan su kesintisi ile ilgili Belediyeden açıklama yapıldı.

FİB Haber Merkezi olarak konu hakkındaki sorularımıza yetkili birimden aldığımız bilgiye göre, "Şehrimizde yaşanan su kesintileri yoğunlukla elektrik kesintilerinden ve park bahçe sulamalarının artmasından kaynaklanmaktadır. Ayrıca ağır vasıtalarının mahalle aralarında park etmesinden yine kısa süreli elektrik kesintileri sonucu terfi merkezlerinde oluşan dalgalanmalardan su arızaları özellikle yaz mevsiminde sıklaşmaktadır.

Nevşehir'de ki su sıkıntısı sene sonu itibariyle tamamen sona erecek...!

Bu sorunlara çözüm olarak sorunun çok sık yaşandığı mahalle ve caddelerde altyapı yenilenmektedir. Ayrıca DSİ 12. Bölge Müdürlüğü ile yürütülen çalışma neticesinde yıl sonuna kadar toplam 15.000 ton kapasiteli üç adet depo devreye alınarak şehrimizde yaz aylarına girerken su depolama kapasitesi yönünden sorunlar ortadan kaldırılacaktır. Yapılan bu çalışmaların yanı sıra halkımızın da suyun ne kadar önemli ve değerli olduğunun bilinci ile tasarruflu kullanması çok büyük önem arz etmektedir." denildi.