UMRECİLER DUA VE TEKBİRLERLE UĞURLANDI

 

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Organizasyonu ile umreye gidecek umreci adayları, İl Müftülüğünce düzenlenen programla dua, salavat ve tekbirlerle uğurlandı.

 

Kutsal topraklara umre farizasını yerine getirmek üzere, Ekonomik 4. Tur ile (14 günlük) umre turuna katılan 188 umreci adayları, Nevşehir’den uğurlandı.

 

Umreciler için Hasan Mıhçılar Petrolü üzerinde İl Müftülüğünce uğurlama töreni düzenlendi. Törene, İl Müftü Yardımcıları Nazım Haksever ve Yaşar Bolat, Derinkuyu İlçe Müftüsü, Kafilede Kafile Başkanı olarak görevli olan Müftü Yardımcısı A. Celalettin Altunkaya, umre yolcuları ve yakınları katıldı.

 

Umre ibadeti, Müslüman’ın hayatında dönüm noktası teşkil eden ibadetlerdendir diyen İl Müftü Yardımcısı Nazım Haksever; “Çünkü Hac ve Umre, hem dünyevi hem de uhrevi faydaları bulunan çok kutsal, çok mübarek bir hadisedir. Bu mutluluğu yaşamak her Müslüman’ın arzusudur” dedi.

Umrecilere kutsal beldelerde geçen günleri en iyi şekilde değerlendirmelerini tavsiye eden Haksever; “Siz oraya ibadet için gidiyorsunuz. Zamanınızı tavaf ederek, namaz kılarak, Kur’an okuyarak, zikir ve tesbihat gibi ibadetlerle geçirmeye çalışın” diye nasihatte bulundu.

 

Müftü Yardımcısı Haksever; “Allah, umreye gidecek kardeşlerimizin umrelerini makbul eylesin, en güzel şekilde umre yapıp gelmeyi, gidemeyen kardeşlerimize de en yakın zamanda gitmeyi nasip eylesin” dedi.

 

Konuşmaların ardından Müftü Yardımcısı Haksever coşkulu bir dua yaptı. 

 

Duygulu anların yaşandığı tören sonrası umreciler, Nevşehir Hava Alanına, oradan da Medine’ye yolculuk yapmak üzere tekbirlerle uğurlandı.

 

Umreci yakınları ve adayları, Nevşehir Hava Alanından gittikleri için çok memnun olduklarını ve diğer umrecilerinde Nevşehir’den gitmelerini arzu ettiklerini belirttiler.