TBMM Meclis Divan Katip Üyesi ve Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Fırat Kalkanı operasyonunu yerinde ve gerekli bularak Türkiye'nin, Suriye'nin parçalanmasına müsaade etmeyeceğini söyledi.

Türkiye açısından en önemli tehdidin Suriye'nin parçalanarak Türkiye'ye sıçraması olduğunun altını çizen Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, "Türkiye'nin parçalanması Suriye'den başlar bunu unutmamak gerekir. Türkiye bunun farkında, Suriye'nin kuzeyinde oldu bittiye getirilen bir koridorun oluşmasına asla izin vermeyecektir. Suriye'nin parçalanarak kuzeyde bir koridor oluşması mazlum halklar için de karanlık bir senaryodur" dedi.

Türkiye'nin Fırat Kalkanı operasyonuyla dünyaya da mesaj verdiğini ifade eden Açıkgöz, "Türkiye, Küresel baronlara, 'Siz DAEŞ terörünü sahte bir şekilde gerekçe göstererek bölgenin haritalarıyla ve mazlum halklarıyla oynarsanız buna ben müdahale ederim' demiştir, bugünkü müdahalenin de özeti budur. Küresel aktörler neden DAEŞ ile mücadelenin 30 yıl süreceğini söylüyorlar neden sabrediyorlar. Türkiye tek başına bu mücadeleyi sürdürsün kimse gölge etmesin, bu örgütün kökünü kazır" açıklamasında bulundu.


Türkiye, 98 yıl önce kaybettiği Suriye topraklarında oluşan tehdit unsurları nedeniyle tekrar girdiğinin altını çizen Açıkgöz, Türkiye, bundan tam 98 yıl önce Suriye'deki topraklarını kaybederek, bölgeden çekilmek zorunda kalmıştı. Bugün ise, geri çekilmek zorunda kaldığımız Suriye topraklarına bir kez daha girdik.

Biz gerekirse kuru ekmek yeriz ancak kutsal vatanımızdan, şanlı bayrağımızdan, muzaffer milletimizden, güçlü Türkiye'mizden asla taviz vermeyiz açıklamasında bulunan TBMM Meclis Divan Katip Üyesi ve Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, "Rabbim şanlı ordumuzun yar ve yardımcısı olsun. Cerablus gazamız da mübarek olsun. Selam ve dua ile." dedi.

İşte TBMM Meclis Divan Katip Üyesi ve Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'ün sosyal paylaşım sitesi resmi twitter hesabından yaptığı açıklamada dikkat çektiği 7 madde'de Fırat Kalkanı Operasyonu:

1)Biz gerekirse kuru ekmek yeriz ancak kutsal vatanımızdan,şanlı bayrağımızdan, muzaffer milletimizden, güçlü Türkiye'mizden taviz vermeyiz

2)Rabbim, şanlı ordumuzun yâr ve yardımcısı olsun. Cerablus gazamız da mübarek olsun. Teröristlere ve destekçilerine gereken cevap verilecek

3)Güçlü Türkiye' nin bekası için çalışan Sn. Cumhurbaşkanı'mıza, Başbakan'ımıza, hükümetimize şükranlarımızı ve minnetlerimizi sunuyoruz.

4) Askerlerimize, tüm güvenlik güçlerimize ve "Fırat Kalkanı" harekatını yöneten görevlilerimize Allah' tan muvaffakıyetler diliyoruz.

5) Sn. Cumhurbaşkanı' mızın dediği gibi "Bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz."1000 yıldır yürüdüğümüz bu kutlu yolda muzaffer olacak millettir

6) Fırat Kalkanı operasyonu, sınırlarımızın güvenliğini ve Suriye' nin toprak bütünlüğünü sağlamaya yöneliktir.

7) Cumhur'un Başkanı, Başkomutanımız Sn. @RT_Erdogan 'ın dediği gibi
#FıratKalkanı #Cerablus



IŞİD ve PYD'yi vurarak ilerleyen güvenlik güçlerimiz, Çobaney ve Keklice Köyü'nü IŞİD'in elinden aldı.

TÜRKMENLER KARŞILADI

Türk ordusu 1918'de kaybettiği Suriye toprağı olan Cerablus'a girdi ve Suriye'de Türkmenler tarafından hasretle karşılandı.

Özgür Suriye Ordusu Mehmetçiklerimizi görünce "Allahu ekber, işte Muhammed'in (sav) yeryüzündeki son ordusu Türkiye imdada yetişti" diye sevinmişler, sarılmışlar.

Tek Yürek ' Tek devlet Olmak için..!! Siyasi görüşün ne olursa ortak kaygın VATAN olsun...!

Gözümüz, Yüreğimiz ve Dualarımız sizinle,
Bu ilerleyen ordu bizim ordu,
Allah ordumuzu muvaffak eylesin.