Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Yakup Dinler, Japon Büyükelçisi Akio Miyajima, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı organizasyonuyla ülkemize gelen Japon Seyahat Acenteları Birliği (JATA)  Başkanı Tadashi Shimura ve beraberindeki heyetin Kapadokya ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Japonya'da faaliyet sürdüren turizm sektörü temsilcileri ve acente yetkililerinin 2 günlük Kapadokya bölgesinde yapmış olduğu ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulunan KAPTİD Başkanı Dinler, "Bu ziyaret ülke ve bölge turizmi açısından çok önemli olduğunu ifade ederek, "Türk Japon dostluğunun karşılıklı olarak turizme daha net şekilde yansıması amacıyla gerçekleşen bu ziyaretin önümüzdeki günlerde meyvelerini vermeye başlayacağını ve Kapadokya - Japonya adına önemli gelişmelerin yaşanacağını düşünüyorum" dedi. 

KAPTİD Başkanı Yakup Dinler yaptığı açıklamada; T.C. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sayın Hüseyin Yayman ve Tanıtma Genel Müdürlüğü’nün girişimleri ile JATA (Japonya Seyahat Acenteleri Birliği) Başkanı Sayın Tadashi Shimura ve heyetini, Japonya’nın Türkiye Büyükelçisi Ekselansları Akio Miyajima ile birlikte 2 gün boyunca Kapadokya’da ağırlama şerefine nail olduk.

Bu ağırlama boyunca bize desteğini esirgemeyerek heyetin onuruna yemek veren ve heyet ile çok yakından ilgilenen Nevşehir Valimiz Sayın İlhami Aktaş ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mazhar Bağlı’ya her zaman olduğu gibi Kapadokya Turizmi'ne verdikleri destek için çok teşekkür ederiz.

Ayrıca yakın ilgilerinden dolayı Tokyo Kültür ve Tanıtma Ateşemiz Sayın Ali Karakuş’a, Japon dostlarımıza mükemmel bir rehberlik hizmeti veren Sayın Secer Mehmet’e, müze ve ören yerlerinde her zaman olduğu gibi desteğini sonuna kadar veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Sayın Cengiz Ekici’ye, organizasyon aşamasında çok başını ağrıttığımız ve çok destek olan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Basın Danışmanı Sayın Yasin Temel’e, Dünya Markamız THY’nin Kapadokya Müdürü Sayın Osman Hacımahmutoğlu’na, fotoğraflar için Sayın Salim Kürklü'ye ve ulaşım hizmetleri için Soylu Turizm - Harun Kaptan’a çok teşekkür ederiz.

Geçtiğimiz 2 gün Kapadokya - Japonya adına çok önemli günlerdi, inşallah yakın zamanda çok güzel gelişmelere şahit olacağız.