Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde (NEVÜ) Sivil Toplum Kuruşları (STK)  ile bir araya gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, birlik ve beraberlikten güç doğduğunu ve bu gücü de Nevşehir’de gördüğünü söyledi.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Nevşehir’e gelen TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın ilk ziyaret yeri Nevşehir Valiliği oldu. Kahraman’ı burada Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Çiçek ve protokol mensupları karşıladı.

Karşılama töreninin ardından Nevşehir Valiliği makamına geçen ve tarihi bir şehirde bulunduğunu belirten TBMM İsmail Kahraman, ayrıca Nevşehir’in  İl oluşunun 63. yıl dönümünü kutladı.  Vali Aktaş’tan bilgi alan Kahraman, daha sonra Nevşehir Belediyesini ve Birlik Vakfı Nevşehir Şubesini ziyaret etti.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman temaslarının ardından Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesine geçti.  Kahraman’ı burada NEVÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ertan Özensel ve Prof. Dr. Erdoğan Çiçek ile katılımcılar karşıladı.

NEVÜ Kongre ve Kültür Merkezinde  Birlik Vakfı Nevşehir Şubesi tarafından düzenlenen ’15 Temmuz Gecesi Gazi Meclisinin Kahramanı’ konulu toplantıda Nevşehir’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldi.

Toplantıda vakıfların önemine değinen Kahraman, 15 Temmuz hain darbe girişimin olduğu saatlerde yaşananları ve TBMM’nde ortaya koydukları kararlılığı da katılımcılar ile paylaştı. Konuşmasında ayrıca birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu belirten Kahraman “Birlik ve beraberlikten güç doğar, bu gücü de Nevşehir’de gördüm” dedi.

Konuşmasının sonunda NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertan Özensel’in yöreye özgü çini ve katılımcıların çeşitli hediyeler takdim ettiği Kahraman, Kayseri’de bir dizi programa katılmak üzere Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinden ayrıldı.