NEVŞEHİR / FİB Haber- Yaz mevsiminin habercisi olan gelincikler, tarlaları kırmızı örtüyle kapladı. Nevşehir ve Kapadokya genelinde boy gösteren Gelincikler Peribacalarını kırmızı renkleriyle süslüyor...

Nevşehir'de Yaz mevsiminin habercisi olan gelincikler, tarlaları kırmızı örtüyle kapladı.


Gelinciklerin güzelliği bölgeden geçen bir çok kişinin ilgisini çekiyor.

Her yıl mayıs ve ağustos aylarında açan gelincik çiçekleri görenleri büyülüyor.

Birçok derde deva olan gelincik çiçeklerinin köftesi, reçeli de yapıyor. Çeşitli hastalıkları iyi geldiği ileri sürülen gelincikler aktarlar ve vatandaşlar tarafından büyük rağbet görüyor.

Uzmanlar, “Zeytin yağı ile gelincik karıştırılıp yanıklara sürülürse ağrısını geçirir, kızarmasını engeller. Öksürük ve öksürükten doğan gıcıklara karşı etkilidir. Nezle, bronşit ve soğuk algınlıklarında göğsü yumuşatıcı etki yapar. Balgam söktürücüdür. Çiçeğinin suyu sirkeye katılıp başa sürülürse baş ağrısını keser. Ceviz kabuğu ile kaynatıldığında saçları siyahlatan boya elde edilir. Ayrıca gelincik müsekkindir, uykusuzluğa karşı etkilidir” diye bilgi verdi.

Görüntüde yer alan ve Gülşehir ilçesindeki boş bir tarlada otlar arasında kendiliğinden yetişen gelincikler, tallaları adeta kırmızı renge boyadı.

Gelinciklerin oluşturduğu güzellik bölgeden geçen yerli ve yabancı bir çok kişinin ilgisini çekiyor.

Dört mevsim gökkuşağı gibi rengarenk görüntüleriyle muhteşem bir görsellik sunan Kapadokya Bölgemiz her mevsim insanları büyülemeyi sürdürüyor... 

Alpay Ekmekçi Objektiflerinden