NEVŞEHİR/FİBHABER-Özel- Vatandaşların rahatsızlık duyduğu başıboş köpekler bu kez Avanos’un Topaklı köyünde görüntülendi. Başıboş gezen 3  köpek, bir vatandaşımızın kümesindeki 40 kadar hayvanlarını telef etti.

Nevşehir'de Köpekler Kümesteki tavukları telef etti 

 
Vatandaşların rahatsızlık duyduğu başıboş köpekler bu kez Avanos’un Topaklı köyünde görüntülendi. Başıboş gezen 3  köpek, sorunun aslında ne kadar göz önünde olduğunu bir kez daha hatırlattı.

Başıboş köpekler sorunu devam ediyor. Şehir merkezi başta olmak üzere mahalle ve köylerde de vatandaşların rahatsızlık duyduğu sürü halindeki başıboş köpekler konusunda çözüm bulunamıyor.

Kurumların çözüm adına attığı adımların yetersiz kalışı ve hem başıboş köpekler hem de vatandaşlar açısından olumlu ve kalıcı adımların bir türlü atılamaması sorunun artarak devam etmesine neden oluyor.

Vatandaşları tedirgin eden başıboş köpek sürülerinden biri bu kez Topaklı köyünde geçimini tavuk ve civciv satarak sağlayan İlbay Metin isimli vatandaşın kümesindeki hayvanlarını telef etti.

Kırka yakın hayvanın telef olduğu kümesin çelik tellerle çevrili olmasına rağmen köpeklerin teli parçalayarak kümese girdikleri gözlendi. Kümeste beslediği yaklaşık 40 a yakın  tavuk,civciv ve ördekleri telef olduğunu belirtti.

Hayvanları telef olarak mağdur olan vatandaşıız İlbay Metin www.fibhaber.com a yaptığı açıklamasında ,kendisine ait bahçedeki kümeste yetiştirdiği ve telef olan tavukları için mobese görüntülerinden çevrede sürüler halinde gezen köpeklerin yaptığını tespit etti. Köpeklerle uzun zamandır mücadele ettiğini söyleyen Metin, “Bahçede olmadığımız bir sırada girmişler. Köpekler aylarca emek harcayarak baktığım hayvanlarımı telef etti. Zararım çok büyük. Yetkililerden başı boş köpeklere bir an önce çare bulmasını istiyorum. Hayvanseverlere de seslenmek istiyorum. Köpekleri korurken, benim 40’ın üzerine telef olan hayvanlarımın suçu ne? Zararımı kim telafi edecek” dedi.

Bu sabah saatlerinde yaşanan olay güvenlik kameralarına böyle yansıdı.