NEVŞEHİR’DE BEN BAŞKAN OLSAM… (7)

80. Şehrimizde olmayan Dağ Evleri Projesini hayata geçirirdim. Bu kapsamda Kahveci Dağı karşısında bulunan Oylu Dağı’na, Kayaşehir manzaralı, ikişer, üçer, dörder kişilik, içerisinde mutfak, tv, klima, wi-fi vb her türlü imkânı bulunan, salonu şömineli, verandalı iki katlı ahşap dağ evleri yaparak gerek yerli gerekse yabancı misafirlerimize dört mevsim gürültüden uzak, sessiz, sakin ve huzurlu bir ortamda alternatif konaklama mekânları sunardım.

Ben Başkan olsam…

81. Şehir Merkezinde bulunan (Nevşehir Lisesi / Endüstri Meslek Lisesi / Sağlık Meslek Lisesi / Ticaret Lisesi.. gibi) okul bahçelerinin altına ve Gülbahçe, Necdet Ersan Parkı gibi uygun olan parkların altlarına yeraltı otoparkları yaparak araç sahiplerinin otopark alanı bulmakta yaşadıkları soruna çare üretirdim.

Ben Başkan olsam…

82. Yaşlı Kreşi de diyebileceğimiz “Yaşlı Gündüz Bakımevi” ni faaliyete başlatırdım. Bakımevinden yararlanmak isteyen misafirlerimizi, burada sabah saatlerinden akşam 5'e kadar misafir eder, düzenlenecek sosyal aktiviteler ile günlerinin neşe içinde geçmesine vesile olurdum. Kahvaltı ve öğle yemeklerinin de verileceği bakımevini özellikle kendileri çalışıp yaşlı anne babalarını evde tek başlarına bırakmak durumunda kalan çalışanlar için –akıllarının evde kalmayacağı – bir proje olarak görüyorum.

Ben Başkan olsam…

83. Belediye olarak şehrimizde tarımsal faaliyetlerin artmasına yönelik de çalışmalar yürütür, bu kapsamda İl Tarım Müdürlüğü, Ziraat Odası gibi ilgili kurum ve kuruluşlar ile ortaklaşa Seracılık Projesini hayata geçirir, Bölgemiz iklimine ve toprak yapısına uygun meyve ve sebze yetiştirilmesi için üreticilerimize destekte bulunurdum.

Ben Başkan olsam…

84. Şehrimizde kullanılmayan tarıma elverişli boş arazilerin tarıma kazandırılması için “Ekilmeyen Tarım Arazisi Kalmasın” projesini başlatır, üreticimize tohum ve gübre desteği sağlardım. Elde edilecek ürünleri de hem kuracağımız belediye aşevinde değerlendirir hem de ihtiyaç sahibi ailelere dağıtırdım.

Ben Başkan olsam…

85. Meyve ve sebze üreticilerimizin, büyük emeklerle ürettikleri ürünlere yönelik Belediyemize ait Kayadan Oyma Doğal Soğuk Hava Deposunu faaliyete geçirir, böylelikle tarladan çıkan ürünlerin, satış aşamasına kadar tazeliğini ve değerini muhafaza etmesine katkı sağlayacak sürece destek olurdum.

Ben Başkan olsam…

86. TOKİ, Cevher Dudayev ve Esentepe Mahallelerimizde halkımızın uygun ve güvenli şekilde alışveriş yapabilecekleri Modern Kapalı Semt Pazar Yerleri oluştururdum.

Ben Başkan olsam…

87. Zamanla şehir içinde kalan Güzelyurt Mahallemizdeki Taşlıbel Mezarlığı’nın şehrin dışında başka bir alana taşınması ve bu alanın değerlendirilmesi için projeler üretirdim.

Ben Başkan olsam…

88. Çek-Gönder-Yapalım mobil uygulamasını faaliyete geçirirdim. Cep telefonlarına indirilebilen bu uygulama sayesinde vatandaşlarımızın gördüğü arızayı, şahit olduğu eksikliği anlık olarak fotoğraflayıp Belediyemize gönderebilmelerine imkân sağlar, Belediye ekiplerimizin de sorunun kısa sürede giderilmesi noktasında gereğini yapmalarını sağlardım.

Ben Başkan olsam…

89. Yolcu ve seyahat konforunu sağlamak amacıyla Özel Halk Otobüslerini daha büyükleri ile değiştirterek yeniletir, kartlı sisteme geçerdim. 2004 yılında Özel Halk Otobüsleri sistemine geçilen şehrimizde, aradan geçen 17 yılda çok şeyler değişti, İlimiz büyüdü, nüfusumuz arttı ve halk otobüslerinin kapasiteleri yetersiz kalmaya başladı. 5 ayrı hatta faaliyet gösteren 74 Özel Halk Otobüsünün değişimlerinin zamanı geldi de geçiyor artık. Yenilenecek Büyük Özel Halk Otobüsleri sayesinde vatandaşlarımızı daha konforlu bir ulaşıma kavuştururdum.

Ben Başkan olsam…

90. Toplu ulaşımda Mesafeye Göre Ücretlendirme Sistemi’ni hayata geçirerek, kısa mesafe yolculuk yapan vatandaşlarımızın daha ekonomik seyahat edebilmelerine imkân sağlardım.

Devam edecek…

NEVŞEHİR’DE BEN BAŞKAN OLSAM…© yazı dizisine eleştiri, görüş ve önerileriniz için iletişim: [email protected] / 536 299 77 69