Girişimcilik Deneyim Paylaşımı Toplantısı’na katılan KOSGEB  Müdürü Necati Günaydın:“Nevşehir’de   2 bin 246  kişiye girişimcilik eğitimi verildi”

Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Nevşehir Müdürlüğü tarafından düzenlenen  “Girişimcilik Deneyim Paylaşım” toplantısı  Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası toplantı Salonu’nda yapıldı.

Toplantıya daha önce NTSO tarafından düzenlenen girişimcilik kurslarına katılan kadın girişimciler, genç girişimciler ile girişimci adayları katıldı.

Katılımcılarla, deneyimlerini paylaşan NTSO Nevşehir Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı  Gülper Gündüz Yassı, girişimci adaylarına,  iş kurmayı düşündükleri sektörle ilgili daha önce bu sektörde tecrübe kazanmış insanların deneyimlerinden yararlanmaları gerektiğini  tavsiye ederek, “ Çalışanlarla beyin fırtınası yapmak, onların fikirlerinden yararlanmak işletmelerin gelişimi için çok önemlidir.  Ben değil biz mantığı  ile çalışmak ekip ruhu ile çalışmak  işletmeleri ayakta tutan en önemli unsurdur. Bir iş veren olarak çalışanlara pozitif ayrımcılık yapmak çok çalışanla  az çalışanı ayırmak da  motivasyon açısından önemlidir.” Şeklinde konuşarak, işletme sahiplerinin para değil başarı odaklı çalışmalar yapması gerektiğini sözlerine ekledi.

Daha sonra söz alan KOSGEB  Nevşehir  Müdürü Necati Günaydın’da  Nevşehir’de 2010 yılından buyana   2246 kişiye  girişimcilik eğitimi verildiğini belirterek, “ Bu eğitimi alan 180 kişi KOSGEB desteğinden yararlanmış.  KOSGEB tarafından  bu girişimcilere bu güne kadar 2 milyon 211 bin 811 TL’lik girişimcilik desteği verilmiş. Girişimcilik desteği alan firmalardan sadece 5 işletme kapanmış.  Kapanan işletme sayısının azlığı sevindirici  bir gelişmedir. Nevşehir İnsanı sürdüremeyeceği işe girmiyor.” Şeklinde konuştu.

KOSGEB Nevşehir Müdürü Necati Günaydın Nevşehir Ticaret ve sanayi Odası tarafından  düzenlenen girişimcilik kurslarını tamamlayan kursiyerlerin iş planlarını hazırlamaktan ,devlet destek programlarına kadar bir çok konuda tam donanımlı yetiştirildiğini belirterek  ve bu sebeple  NTSO’ tarafından yetiştirilen kursiyerler ile sorun yaşanmadığını  NTSO ile  girişimcilik konusundaki çalışmaların geliştirileceğini ifade etti.