Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, 2009 Mahalli idareler seçiminde söz verdiği gibi 140 km'lik altyapıyı tamamladıkran sonra en iyi yolu Ürgüp'e kazandırma noktasında verdiği sözü de yerine getirmenin haklı gururunu yaşadığını belirtti.
2 dönemdir Ürgüp'e tarihinde görülmemiş hizmetlerin ulaşmasında güçlü bir siyasi iradenin, tasarruflu bir yönetim anlayışının, kararlı ve planlı hizmet ulaştırma hedefiyle, hizmetin en iyisine layık Ürgüp halkının olmasıyla bu işlerin başarılabildiğinin altını çizen Başkan Yıldız, "Allah'a şükürler olsun, bu günleri gördük. 2009 yılında göreve geldiğimde makama geçtik oturduk ertesi gün elektrik borcu nedeniyle elektriği kesilmek üzere tebligat gelmiş bir belediye ile işe başlamıştık, bugün 15 Milyon TL civarında yol yatırımı, 35 Milyon TL civarında altyapı yatırımı Ürgüp'te hayata geçiyor. Bu gururda bu başarıda Ürgüp halkınındır." dedi.
81.000 m² Sıcak asfalt çalışmalarının yanı sıra 4 farklı ihale ile kilitli beton parke ile Ürgüp'ün her köşesinde muazzam bir çalışma dönemi geçirdiklerini ifade eden Yıldız, Ürgüp'ü 2023'e hakettiği gibi hazırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek vatandaşlarımız bu maddi gücü nerden bulduğumuzu bizlere soruyor, geçen gün yaptırdığımız sayımla 121 adet iş makinasının aynı gün belediyemiz için çalıştığını tespit ettik. Yapılan yol çalışmaları hem belediyemizin tasarrufa bağlı bütçesi, hem de uzun vadeli kredi kullanarak yaptığımız yatırımlardır. Borç bizim borcumuzdur, uzun vadelidir, izah edilebilir, karşılığında ortaya koyulmuş 100 yıllık yatırımlar vardır. Önümüzdeki yıllarda da kaderimizde varsa ödemeye hazır olduğumuz borçtur." dedi.
Yıldız, yol çalışmaları kapsamında 4 noktayı planladıklarını fakat, Hüseyin Terzioğlu Caddesini de 370 Evler Mahallesinin ekmek fabrikasının bulunduğu noktaya kadar asfalt yapmak için çalıştıklarını sözlerine ekleyerek, halkımıza hayırlı olsun. Vatandaşlarımdan tek ricam, dikkatli hız limitlerine uyarak kullansınlar, üzülmeyelim. dedi.