Denizli İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Cengiz Yıldız, Resmi Gazete'de yayımlanan Jandarma Genel Komutanlığı atamalarıyla tuğgeneralliğe terfi edip, Antalya il Jandarma Komutanı olarak atandı.

JANDARMA Genel Komutanlığı'nın İçişleri Bakanlığı'na bağlanmasının ardından bakanlığın ilk kez hazırladığı, jandarma subayları için terfi ve tayin kararnamesiyle Antalya İl Jandarma Komutanı da değişti. Antalya İl Jandarma Komutanı olarak albaylıktan tuğgeneralliğe terfi ettirilen aslen Nevşehirli olan Denizli İl Jandarma Komutanı Cengiz Yıldız atandı.

Antalyaya' Nevşehirli Komutan...!

Resmi Gazete’de yayımlanan Jandarma Genel Komutanlığı atamalarına göre Antalya il Jandarma Komutanlığına, Tuğgeneralliğe terfi ettirilen Denizli il Jandarma Komutanı Cengiz Yıldız atandı. 

DARBE GECESİNDEKİ ROLÜ
Daha önce 2005 ile 2009 yılları arasında Denizli Jandarma Komutanlığı'nda binbaşı ve yarbay rütbelerinde asayiş şube müdürü olarak görev yapan Cengiz Yıldız, Bolu İl Jandarma Komutanlığı'na atanmıştı. Albay Yıldız, 2014 yılında tekrar Denizli'ye döndü. 49 yaşında evli iki çocuk babası Yıldız, 15 Temmuz darbe girişiminin bastırılmasında etkin rol oynamış, Ankara'ya gidecek 580 komandonun Çardak Havaalanı'nda gözaltına alınmasını sağlamıştı. Yıldız, ayrıca görev yaptığı Denizli'de büyük uyuşturucu operasyonlarına da imza atmıştı.

Aslen Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Çalış kasabası nüfusuna kayıtlı değerli hemşehrimiz 1968 Doğumlu Tuğgeneral Cengiz Yıldız'a yeni görevinde başarılar diliyoruz.