İçinde bulunduğumuz Kutsal Ramazan ayında mazlum Gazze halkının tüm dünyanın gözleri önünde İsrail’in uyguladığı devlet terörü ile katliama tabi tutulması, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak  bizleri derinden sarsmıştır.

Yaşanan bu zulmün sona erdirilmesi ve bölgede bir an önce kalıcı bir barışın tesis edilmesi için; Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak Filistin halkının temel insan hakları ve uluslararası hukuk bağlamında özgürlüğüne bir an önce kavuşmasını temenni ediyor; bu vesileyle tüm İslam âlemine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz.  
                                                                                                   Prof. Dr. Filiz KILIÇ
                                                                                                            REKTÖR  

Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç'ın Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı‏

Demokratik yapının işlerliğini sağlayan en önemli araçlarından biri olan basın, meydana gelen olayları ilkeli ve tarafsız bir şekilde yansıtarak topluma doğruları aktarmak gibi bir misyona sahiptir. Böylesine önemli bir misyona sahip olan bağımsız ve güçlü bir basın, toplumun her anlamda gelişmesine ve ilerlemesine katkıda bulunan önemli bir araçtır. 

Yüz yılı aşkın bir süredir basınımızın üzerindeki sansürün kaldırılması, basın ve ifade özgürlüğü açısından bir dönüm noktası olmuştur. “Gazeteciler ve Basın Bayramı” olarak kutlanan 24 Temmuz, 1908’den beri özgür basın için bir milat olmuştur.  Bu süreçte basınımız, çok hızlı bir ilerleme ve gelişme sergileyerek Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin gelişmesinde çok önemli bir konumda yer almıştır. Elbette bu ilerleme ve gelişmenin en önemli aktörleri basın çalışanlarıdır.

Bu vesile ile büyük bir özveri ile Nevşehir’imizde çalışmalarını yürüten değerli basın mensuplarının ve ülkemizin tüm basın çalışanlarının “Gazeteciler ve Basın Bayramı”nı en içten duygularımla kutlarım.

                                                                                                    Prof. Dr. Filiz KILIÇ
                                                                                                            REKTÖR