Kayserili Tokluman ailesi, İsrail'in saldırılarını protesto etmek için Gazze'ye yürüyüş başlattı. Baba Ali Tokluman, "Yürürken Gazzeliler gibi yalnız kalmamayı ümit ediyoruz" dedi.


Ailenin reisi Babası 
Ali Tokluman'ı FİB Haber Merkezi olarak Telefonla aradık ve bu yürüyüş hakkında kendilerinden bilgi aldık...

Durmak yok yürüyüşe devam . Karınca misali adım adım Gazze'ye...

Dün sabah saatlerinde Eşi Fatma, çocukları Talha (19), Harun (20) ve Zeynep (18) ile Cumhuriyet Meydanı'na gelen 45 yaşındaki Ali Tokluman, yürüyüş öncesi açıklamalarda bulundu.

Kayseri'den başlayacakları yürüyüşü Gazze'de sonlandırmayı amaçladıklarını belirten Tokluman, "Yürüyüş güzergâhımız Kayseri İncesu, Yeşilhisar, Niğde, Adana ve İskenderun Hatay. Burada, Türkiye'deki yolculuğumuz sonlanacak. Ondan sonra kara, hava, deniz, hangi yol bize açık görülürse o şekilde Gazze'ye geçeceğiz" dedi. Tokluman, her türlü tedbiri aldıklarını, seyahatin detaylarını "Gazze'ye Yürüyoruz" Facebook sayfasından yayımlayacaklarını söyledi. 


'YALNIZ KALMAMAYI ÜMİT EDİYORUZ' 
Tokluman, bugünlerde Gazze'ye yürüyenlerin, gelecek sene ramazan ayını orada geçirme fırsatı bulacağını, çünkü bu hareketle Gazze'ye ablukanın kalkacağına inandığını ifade ederek, "Yürürken Gazzeliler gibi yalnız kalmamayı ümit ediyoruz" dedi. Tokluman ailesi, açıklamanın ardından kendilerini uğurlamaya gelen yakınları ve arkadaşlarıyla vedalaşıp yola çıktı. 

Bugün  Şuan İncesu da dinlenen Aile yarın sabah namazının ardından Yeşilhisar Nevşehir-Niğde üzerinden Gazze yürüyüşüne devam edecekler.Yaklaşık 5-6 gün sonra Hatay da olmayı planlayan Tokluman Ailesi Gazze yürüyüşüne www.fibhaber.com aracılığı ile Tüm Nevşehirli Aileleride davet ettiler.

Ailenin reisi 
 Baba Ali Tokluman FİB Haber Merkezimize yaptığı açıklamasında Gazze de ki Müslüman kardeşlerimizin katledilişine sessiz kalamazdık bu cinayetin adı müslüman yada gayri müslim farketmez zira şuan Gazze de bir insanlık suçu tam anlamıyla bir cinayet işleniyor.

Ben Dünyadaki en kıymetli değerlerim olan eşim ve çocuklarımı yanıma alarak bu yürüyüşe karar vererek start aldık.Keşke milyonlar yürüseydi ...Eğer ki Tüm Türkiye olarak Hatay da sınır kapısına dayanmış olsa idik eminim ki  Bebek katili İsrail geri çekilmek zorunda kalırdı.Bu hassasiyeti herkezden bekliyoruz dedi.

Öte yandan;
İsrail'i protesto için eşi ve 3 çocuğuyla birlikte Gazze'ye yürüyüş başlatan İHH Kayseri Yönetim Kurulu Başkanı ve Mavi Marmara Gazisi Ali Tokluman'a İHH Nevşehir gönüllüleri de destek verdi.

Tokluman ve ailesini Kayseri-Nevşehir il sınırı yakınlarında karşılayan İHH Nevşehir Gönüllüler Koordinatörü Baki Öncel ve beraberindeki gönüllüler, Tokluman ile burada bir süre sohbet etti. İsrail'in Gazze'ye düzenlediği katliama karşı tepki göstererek Gazze'ye yürüyen Tokluman ve ailesini tebrik eden Öncel: "Mübarek Ramazan ayında, tüm dünyanın gözleri önünde İsrail Filistin halkına katliam yapıyor. Gazze'de çok sayıda mazlum İsrail bombalarının hedefi oldu. Kundaktaki çocukları dahi öldüren İsrail'in bu vahşetine dikkat çekmek ve tepki göstermek için yollara düşen kardeşlerimizi kutluyorum. İnanıyorum ki gittikleri her ilde büyük bir ilgiyle karşılanacaklar" dedi.