NEVŞEHİR(MHA) Bayram arifesinde çocuklarına giysi almak isteyen dar gelirli vatandaşların büyük bir bölümü pazaryerini tercih ediyor.

Nevşehir’de ilk kez bu bayram öncesinde hafta boyunca açık bulundurulan pazaryerinde özellikle konfeksiyon bölümünde gözle görülür bir hareketlilik var. Bir yandan okulların yeni açılmış olması dolayısıyla okul masraflarından, bir yandan kurbanlık hayvan alımı nedeniyle kurbanlık telaşından iyiden iyiye beli bükülen dar ve orta gelirli vatandaşların büyük bir bölümünün pazaryerindeki konfeksiyon bölümünden alışverişte bulunduğu gözleniyor.

Bayram arifesine kadar açık bulundurulacak olan pazaryerinden bayramlık kıyafet alabilecek olan Vatandaşların özellikle bugün ve yarın pazaryerinde daha fazla yoğunluğa neden olması bekleniyor.

Günümüz piyasa koşullarına göre daha ucuz giyim ürünlerinin bulunabildiği pazaryerindeki konfeksiyon bölümüne beraberlerinde çocukları ile alışveriş yapmaya gelen ailelerin sayısında her geçen saat daha da artışın olduğu görülüyor.