NEVŞEHİR(MHA) Yaklaşan genel seçimler öncesinde siyasi partilerde de dedikodu kazanı kaynamaya başladı.

Ak Partinin yeniden 3 Milletvekilini kazanabilmek için mücadele vereceği Nevşehir’de AK Partinin dışında Milletvekili çıkarması muhtemel en yakın siyasi parti ise Milliyetçi Hareket Partisi. Partide önümüzdeki günlerde yapılacak ilçe ve daha sonrasındaki il kongresi ise seçimler öncesinde bazı gelişmelere çanak tutacağa benziyor.

Geçtiğimiz genel seçimlerde kamuoyunun bütün baskılarına rağmen yine birinci sıra adayı gösterilmeyen Mehmet Varol’un yeniden aday adayı olması kesin gibi. Öte yandan geçtiğimiz seçimlerde henüz parti MYK üyeliğine bile seçilmemişken Parti genel merkezi tarafından ilk sıraya konulan Sahir Solmaz’ın ise bu dönemde aday adayı da kesin gibi. Bu konuda Solmaz ser verip sır vermiyor ancak son aylarda Nevşehir’e gelip gidişi niyetinin bir kez daha şansını denemek istediğine işaret.

Ocak ayında yapılması planlanan Milliyetçi Hareket Partisi il kongresine mevcut il başkanı Taşçı ve beraberindeki listenin tek liste halinde kongreye girmesi düşünülüyor. Tıpkı AK Partideki gibi Milliyetçi Hareket Partisinde de ayrılık, gayrılık olmasın tek liste ile kongreye gidilsin havası hakim.

Eğer Taşçı ve beraberindeki yönetim bunu başarır ve yeniden il yönetimine gelirse bu durum bir soruyu da gündeme taşıyacak. 8 Yıl il başkanlığı yapmış olan Mehmet Varol’un özellikle son yerel seçimde aldığı oyun bir tesadüf olmadığı ortada. Varol’un birinci sıra adayı gösterilmesi durumunda kamuoyunda kesinlikle Milliyetçi Hareket Partisinin 1 Milletvekilini kazanabileceği düşüncesi hakim. Bu durumda Taşçı ve yönetiminin Varol’u mu, yoksa partinin Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Sahir Solmaz’ı mı destekleyip ilk sıraya yerleşmesine destek olacağı, ya da Varol ve Solmaz arasında açıkça bir tercih ortaya koyup koymayacağı daha şimdiden soruluyor.