Kozaklı Belediye Başkanı Erdoğan Çelik yaptığı açıklamada, Kozaklı'nın 7 bin 700 yatak kapasitesine sahip termal tesisleri ile yılda yaklaşık 1 milyon kişiyi ağırladığını söyledi.

 

Alman Kaplıcalar Birliği sınıflamasına göre Kozaklı Kaplıcalarının sodyumlu, kalsiyumlu ve klorlu olmak üzere A ve C sınıfı şifalı sular grubuna girdiğini ve su sıcaklığının 27 ile 93 santigrat derece arasında değiştiğini belirten Çelik, kaplıcaların sağlık turizminde önemli bir yere sahip olduğunu dile getirdi.

 

Kozaklı'daki turistik konaklama tesislerindeki sağlık turizmine yönelik faaliyetleri içeren 20 adet yıldızlı otel ve motelin 7 bin 700 yatak kapasitesi ile hizmet verdiğini belirten Çelik, özel hizmet veren kaplıcaların yanı sıra Kozaklı Belediyesi'ne ait kaplıcalarında bulunduğunu, bu sayede her bütçeye uygun hizmetin vatandaşların hizmetine sunulduğunu kaydetti.

 

40 litre saniye akım değerine sahip Kozaklı Kaplıcalarının bir günde 32 bin kişinin banyo yapabileceği kapasiteye sahip olduğunu ifade eden Çelik, "Yılın 12 ayında da hizmet veren Kozaklı'daki termal tesisler yılda yaklaşık 1 milyon kişiyi ağırlıyor. Ayrıca Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılan ve 27 bin metre karelik kapalı alana sahip Türkiye'nin en modern fizik tedavi merkezlerinden biri olarak kabul edilen 240 yatak kapasiteli İ. Şevki Atasagun Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde, son sistem fizik tedavi cihazlarının yanı sıra ilçeden çıkan ve sıcaklığı 93 dereceye ulaşan termal su da kullanılarak gelen hastalar tedavi ediliyor" şeklinde konuştu.

 

İlçede termal otel yatırımlarının devam ettiğini, şu anda 22 bin metre karelik bir alana kurulan 484 daireye sahip devre mülk sistemi ile çalışacak olan bir otel inşaatının devam ettiğini belirten Çelik, ayrıca yatırımcı 2 firmanın da arazi aldığını ve 2013 yılında 5 yıldızlı otellerin yapımına başlanacağını vurguladı.

 

İlçelerinde var olan termal su kaynağının bir çok hastalığın tedavisine iyi geldiğini ifade eden Çelik, yetkili kurumların termal suların romatizmal hastalıklar, kireçlenmeler, kas hastalıkları, sedef, egzama, akne gibi cilt hastalıkları, damar hastalıkları, yüksek tansiyon, diyabet destek tedavisi, gut hastalığı destek tedavisi, kronik idrar yolları hastalığı ve göz hastalıklarına destek tedavilerinde etkisi olduğu yönünde görüş bildirdiklerini dile getirdi.

 

Kozaklı'nın konu itibariyle Türkiye'nin tam ortasında ve ulaşımı kolay bir yerde olduğunu belirten Çelik, "Kozaklımız Nevşehir, Kırşehir, Yozgat, Kayseri, Ankara, Konya, Samsun, Malatya, Adana, Mersin, Gaziantep gibi illere yakınlığı açısından önemli bir konumda. Ayrıca Hacıbektaş'ı Veli Külliyesi, Kapadokya bölgesi, doğal güzellik alanları, yer altı şehirleri ve Erciye Kayak Merkezi'ne yakınlığı ile de dikkat çekiyor" diye konuştu.