Trafik Kazasında Hayatını Kaybeden Öğrencinin Cenazesi Toprağa Verildi  
Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde servis minibüsünün takla atması sonucunda hayatını kaybeden lise öğrencisi, köyünde toprağa verildi.

Kaza, bugün Sabah saatlerinde Gülşehir ilçesine bağlı Gökçetoprak ve Yalıntaş köylerindeki lise öğrencilerini, Gülşehir’deki okullara taşıyan Mustafa A. (46) yönetimindeki 46 S 3105 plakalı minibüs, Yalıntaş köyü yakınlarında sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu takla atarak tarlaya yuvarlanmasıyla olmuştu. Kazada Gülşehir Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Fatma Özdemir (17) olay yerinde hayatını kaybederken, 20’ye yakın öğrenci ise yaralanmıştı.

Fatma Özdemir için bugün yaşadığı yer olan Gülşehir ilçesine bağlı Gökçetoprak köyünde cenaze töreni düzenlendi. Törene; Vali Mehmet Ceylan, İl Müftüsü Yakup Öztürk, İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, vefat eden öğrencinin babası İlhami Özdemir ile yakınları ve köylüler katıldı. Babası İlhami Özdemir’in ayakta durmakta zorlanması nedeniyle köy caminde taziyeleri yakınları kabul etti. İkindi namazının ardından omuzlara alınan tabut, köy meydanında bulunan musalla taşına kadar taşındı. Alana gelen ancak ayakta durmakta zorluk çeken baba İlhami Özdemir, uzun süre gözyaşı döktü. 

İl Müftüsü Yakup Öztürk, cenaze namazını kıldırdıktan sonra yaptığı kısa konuşmada, “İlim yolunda olması ve elim bir kaza nedeniyle ruhunu teslim etmesi nedeniyle inanıyoruz ki, bu yavrumuz şehadet mertebesine erişmiştir. Rabbim, mekanını cennet eylesin. Ailesine, arkadaşlarına, Milli Eğitim camiasına sabr-ı cemiller nasip eylesin” dedi.

17 yaşında bulunan Gülşehir Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Fatma Özdemir kılınan cenaze namazının ardından Gökçetoprak köyü Mezarlığı'nda toprağa verildi.

LASTİK PATLAYINCA TAKLA ATTI

Kazada minibüste bulunan öğrencilerden Hacı Yılmaz ise kazayı ve sonrasında yaşananları şöyle anlattı: “Servis şoförü rampaya gelince vitesi boşa almış. Üstteki hava kapağı açılınca ses gelmiş. Oraya bakmaya başlayınca direksiyon hakimiyetini kaybetmiş. Yolun kenarındaki taşa basıp lastiğin yarılmasına neden olmuş. Ön lastik yarılınca minibüs takla attı, tarlaya yuvarlandı. Beni minibüsten dışarı fırlattı ama önemli bir şeyim yoktu. Hemen minibüse baktım, ölen arkadaşın direk yanına gittim. Çünkü durumu kötüydü, şuurunu kaybetmişti. Kaldırmaya çalıştım. Kucağıma aldım, orada bulunan bir arabaya yükledik. Götürdüler ama hayatını kaybetmiş. Servisler bozulunca diğer öğrenciler bizimkine biniyor. O zaman ayakta gidiyoruz. Kaza yapan minibüste 25 kişi vardı, ayakta yolcu yoktu, hatta 2-3 koltukta boştu. Minibüste yaralıları öncelikle ben ve servis şoförü kurtarmaya çalıştık.”



Törene, Özdemir'in yakınları, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek ve köy sakinleri katıldı.

Cenaze töreninde Özdemir'in okul arkadaşları da hazır bulundu. Kazadan yaralı olarak kurtulan Hacı Yılmaz, şoförün açılan tavan havalandırma kapağına bakmak istediği sırada minibüsün direksiyon hakimiyetini kaybettiğini ve yoldan çıkarak devrildiğini öne sürdü. 

Olay

Gülşehir ilçesine bağlı Gökçetoprak ve Yalıntaş köylerindeki lise öğrencilerini, Gülşehir'deki okullara taşıyan Mustafa Altuntaş yönetimindeki 46 S 3105 plakalı minibüs, Yalıntaş köyü yakınlarında devrilmiş, kazada 17 yaşındaki lise 3. sınıf öğrencisi Fatma Özdemir, hastaneye götürülürken hayatını kaybetmiş, 19 kişi yaralanmıştı.

17 yaşında bulunan Gülşehir Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Fatma Özdemir kılınan cenaze namazının ardından Gökçetoprak köyü Mezarlığı'nda toprağa verildi.