NEVŞEHİR(MHA) Kapadokya Bölgesinin ilk ve tek Hint Resteurantı olma özelliğine sahip olan 'Indian Rasoi Cappadocia Restaurant'tda Hintli misafirlerin dini bayramları olan "Diwali Işıklar Festivali" kutlandı.

Hintliler için önemli olan Festival " Hintlilerin, ay ve güneşe göre hesaplanmış yeni yıllarının başlangıcı sayılıyor.

5 gün süren festival Musonlardan sonra başlıyor ve hemen her yıl Ekim veya Kasım ayına denk geliyor. Festival süresince Hintliler çeşitli güzellikteki rengârenk ışıklarla evlerini süsleyip abartılı kandillerle ışıklandırıyor.

Tanrılar inanışa göre ışıklarını en çok beğendikleri evlere giderek tüm yıl bereketlerini, iyiliklerini bu evlerden eksik etmezlermiş. Indian Rasoi Cappadocia Restaurant' ve Anatolian Houses ve Anatolian Cave Hotel Genel Müdürü  Tahsin Topuzayak Hinduların en önemli festivallerinden birisi olan bu özel günde misafirler için onların ülkelerinde yaptıkları tarzda rengârenk ışıklarda donatılmış bir ortamda yine onların en güzel yemeklerini hazırlayıp sunduklarını söyledi. Bayram için özel bir müzik hazırlığı yaptıklarını da belirten  Topuzayak restaurantlarındaki bayram hazırlıklarını Hindistan'ın 7 bin büyük  turizm acentesine duyurduklarını ve Kuzey Hindistan Delhi mutfağının tüm özelliklerini Kapadokya'da bulabileceklerini ilettiklerini dile getirdi.

Hintlilerin dünyadaki seyahat severler arasında  yemek konusunda en çok zorluk çeken grubun başında olduğunu söyleyen Topuzayak " Hintliler bir ülkeye gezmeye gitmeden önce öncelikle orada Hint restaurantı olup olmadığına bakıyor. Bunun için internette araştırma yapıyorlar. Avrupa'ya gitmek için araştırma yapan Hintli turistlerin, Kapadokya'da bir Hint Restaurantı olduğu bilgisine ulaştıklarında Kapadokya'nın büyülü ortamının da etkisiyle karar değiştirip ülkemize geldiklerine birçok kere şahit olduk." dedi.

Restaurantlarının orijinal bir Hint Restaurantı olduğunu belirten Topuzayak " Restaurant çalışanlarımız bu işin uzmanı olan Hintli aşçılar ve diğer personellerden oluşuyor. Her biri özel belge ve sertifikalara sahip müşteri memnuniyetini en üst düzeyde sağlayabilecek özelliklerle donanmışlardır." açıklamasında bulundu.