New York'lu Sanatçı Pat Swain büyülendiği Kapadokya da, aşık olduğu büyük tutkusu tavukların yer aldığı sergisinin söyle yorumluyor ; 'Kapadokyada tavuklar onları kompoze* ettiğim çevreye özgüler. İmajların bir çoğunda, tavukların şekilleri, ibikleri ve tüyleriyle benzer kaya formlarıyla dialog içine koyulmuştur. 

Romantik gelenekte bu manzaralar çoğu zaman, yalnız bir birey tarafından gözlemlenen doğanın yüceliğini taşır. Bu seçilmiş manzaralarımın alışılagelmişin dışında ve egzotik nitelikleri bir çeşit gizem ve hayret yaratıyor, Romantik “baş yapıtlar” gibiymişçesine ama tavukla. Burada, her nasılsa, bu insan olan bireyin ayağı kaydırılak, yeri tavuk tarafından kapılmış, ve o kahramansı ve soyluluğa yaklaşan bir mertebeye yükseltilmiş. 

Tavukların komik havasının yanısıra, tavukların evrenselliğine inanıyorum. Avrupada ilk tavuk tasfirleri Isa'dan önce 7. yüzyıla ait Korint usluplu bir çanak çömlek üzerinde bulundu. Şair Cratinus ( Isa'dan önce 5. yy ortaları) tavuk için “Acem alarmı” diyordu. Şimdi dünyada yirmi dört milyar tavuk var, bu onu dünyanın en bol kuş türü yapıyor. Böylece, orijinal 'kahraman' bu imajlarda insan yerine bir kümes hayvanına dönüşüyor. ' 

Bende tutkunu olduğum Tavuklarla Kapadokya yı birleştirdim ve tablolarıma nakşeddimGerisi sizlere kalmış...

E bakalım Sanatçı  Pat Swain in Kapadokya Tavukları resimlerini beğenecekmisiniz?