Nevşehir Milletvekilleri Av. Murat Göktürk ve Av. Ebubekir Gizligider Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu nun katılımlarıyla gerçekleşen Kayseri raylı sistem Talas hattının açılış törenine katıldılar...

Kayseri'de Başban Davutoğlu'ndan Nevşehir'e Müjde:" Önümüzdeki yıl Antalya-Nevşehir hızlı tren hattında kazmayi vuracağız..."

Kayseri’de düzenlenen Talas Raylı Sistem ve Hal Kompleksi’nin açılışına Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM Başkan vekili Sadık Yakut, Nevşehir ve çevre il Milletvekilleri, Vali Orhan Düzgün, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, törende yaptığı konuşmada, “Kayseri, siyasetimizin zirvesini çıkardı, sivil cumhurbaşkanımızı çıkardı ve Çankaya’ya oturdu Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül. Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül de, ‘Bu makam, bu zirve sadece millete ve milli iradeye aittir’ demişti. Onu yetiştirenleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Kayseri ziyaretinde, Kayserililere büyük bir süpriz verdi. Ahmet Davutoğlu, ''Kayseri'ye önemli süprizlerle geldik. Önümüzdeki yıl Yerköy - Kayseri hızlı treninin açılması için önümüzde ki yıl kazmayı vuracağız. Kayserimize hayırlı uğurlu olsun.'' dedi .

Öte yandan Kayseri'nin çok önemli bir şehir olduğuna vurgu yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kayseri'nin projelerini öncelik vereceğiz dedi.

Başbakan Davutoğlu burada yapmış olduğu açıklamasında ; Kayseri’ye önümüzdeki yıl içinde Yerköy-Kayseri hızlı tren hattı için kazmayı vuracağız. Antalya’dan gelip Türkiye’nin en büyük turizm koridorunu oluşturan hızlı tren projesi de bitirilecek. Kayseri'yi bir ticaret şehri ve lojistik şehri yapmaya kararlıyız. Kayseri’nin beklediği bütün ulaştırma ve ticaret projelerine öncelik vereceğiz. Bütün demiryolu projeleri tamamlanacak, Kayseri tarihten beri üstlendiği rolü üstlenerek temel siyasi ve ekonomik merkezlerden birisi olacak. Kim ne derse desin, kim hangi tuzaklarla tuzak kurarsa kursun Kayserili bizim yanımızda ise, Anadolu insanı bizim yanımızdaysa hizmetimize kimse engel olamayacak. Kayseri’ye, verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.