Değerli okuyucularım; 2011 yılında çıkarılan 6111 sayılı kanunla Devlete borcu olan Vatandaşlara borçlarını ödeme kolaylığı getirilmiş, gecikme cezalarında ciddi oranda indirime gidilmiş, belli meblağlarda olan kamu alacaklarıda tamamen silinmişti.
      Yapılan bu düzenlemeyle vatandaş devlete olan borçlarını 1 ay  ertelemeli olarak  6, 12, 18 taksitler halinde ödeme taahhüdünde bulunmuştu. Türkiye genelinde ağırlıklı olarak 18 taksit seçeneği tercih edilmişti. 
      6111 Sayılı yasadan yararlanarak VERGİ ve SGK borçlarını taksitlendiren mükellefler'in vergi ödemelerindeki ( vadelendirmeyi 18 taksit 36 ay vade yapanlar için ) son taksit ödeme süresi Mart 2014 tarihiydi. 6111 sayılı yasanın ilgili hükmü vadesi geçmiş borçlarını yapılandıran mükelleflere borçlarını taksitlendirdiği süre zarfında her takvim yılı için 2 taksit ödememe hakkı tanımıştı, ancak taksitlendirme yapılan vadetarihinin bitimini takip eden ay sonuna kadar ödenmemiş taksitlerin tamamının ödenmesi şartı vardır.

       Bu nedenle zamanında ödenmeyen taksitlerin vade bitim tarihini takip eden ay sonuna kadar ödenmemesi durumunda kanundan faydalanılmayacağı açıktır. 
       Normal vadesi 30 Mart 2014 tarihinde biten vergi taksitlendirmelerinde  zamanında ödenmemiş taksitlerin tamamının 30 Nisan'a kadar ödemeleri şarttır. 
       
       Aynı durum SGK borçlarını taksitlendiren İş verenler içinde geçerlidir. SGK nın son taksit ödeme zamanı 30 Nisan 2014 olup SGK borcunu yapılandıranlarda varsa vadesi geçmiş taksitlerle birlikte borçlarının tamamını 31.Mayıs 2014 tarihine kadar ödemek durumundadır. Aksi halde kanundan faydalanılmayacaktır. SMMM Şerafettin ARSLAN