Müslümanların vicdanına sesleniyorum

Komünist Sovyetler birliğine karşı savaş adi altında El Kaide terör örgütünü Amerika yardımları ile kuruldu. Bu terör örgütü İslam adı ile Afganistan ve Pakistan’ı hala devam eden ve bitmeyen savaşa sürükleyip her turlu cinayet, terör, İslam öncesi uygulamalar yapıp, hem Afganistan hem Pakistan her kösesinde facia, her evde matem ve hüzünler olup, Müslümanları Müslümanlara katlettirdi. 1977-78 yıllarında Pakistan’dan Ortadoğu’nun geleceğin Japonya’sı olarak bahsi edilirdi. Ancak El Kaide sayesinde bu ülke insanları açlık, terör ve sefaletle uğraşmaktan nefes alamıyor. El Kaide terör örgütü kurulduğunda bu örgütü İslami bir örgüt olarak alkışlayan, takdir eden destekleyen, bu örgütün elemanlarını mücahit olarak bize tanıtan, Bazı kendilerini Müslüman olarak inanan kişiler, yazarlar ve Medya, bugün geriye doğru donup baktığınızda, vicdanına sesleniyorum, vicdanız rahat mı?
Amerika askerleri diktatör Saddam i devirip ırak Müslümanlarına özgürlük ve demokrasi getireceği adi altında ırağa saldırıp Saddam i devirdikten sonra, ırağı bitmeyen bir iç savaşa sokup petrolünü, yer altı zenginliklerini talan edip, ülkeye parçalama sevisine getirdi. Her gün terör, her gün dehşet ve trajediler haberleri ıraktan geliyor. Pazar yerleri, ekmek fırın önünde bekleyen çocuklar ve kadınlara intihar saldırısı düzenleyecek kader gözü donmuş terör örgütleri orda şekillenmesine sağladılar, ne yazık bu terör örgütleri de hep İslam adi altında bunları yaptı ve yapıyor.
Irağın işgali sırasında, Amerika’nın özgürlükçü askerleri olarak bize lanse eden, ırağı diktatör Saddam dan kurtarıp, Müslüman kardeşlerimizin özgürlüğüne kavuşturacağını savundular. Bu bazı kendilerini Müslüman olarak inanan kişiler, yazarlar ve Medya, bugün geriye doğru donup baktığınızda, vicdanına sesleniyorum, vicdanız rahat mı?
Amerika ve Avrupa’nın askerleri Libya’ya saldırıp, Kaddafi’yi devirip, Libya’yı öyle bir parçalatır ki nerde ise her şehirde başka bir hükûmet kuruldu, ne yazık ki bunların hepsi de İslami hükûmet adi altında kurudu. Ülkenin petrolünü ve hazinesi talan edip ülkeyi parçalayıp her gün terör, bombalama baskın haberlerine o kader alıştık ki, artık bu haberler normal hale geldi ve medya onları yansıtacak kader değer vermiyor, yansıtınca da biz artık dinlemiyoruz.
Amerika ve Avrupa’nın özgürlükçü askeri olarak bize lanse eden bu güçler, Libya saldırdığında bizim Müslüman kardeşlerimizi diktatör Kaddafi den kurtarıp, artık Müslüman kardeşlerimiz huzur ve nimet içinde yaşamaları sağlanacak dediler. Şimdi nerde ise her şehirde başka bir hükûmet kuran bu örgütleri, İslami örgüt olarak bize tanıtan bu örgüt elemanları mücahit olarak bize söylendi ve tanıtıldı. Bu işgali alkışlayan ve saldırıda sevinen Bu bazı kendilerini Müslüman olarak inanan kişiler, yazarlar ve Medya, bugün geriye doğru donup baktığınızda, vicdanına sesleniyorum, vicdanız rahat mı?
Kendilerine Mezhep ayrımcılık ve nifaka karşı gösterip, ancak yaptıkları ve yazdıkları ile mezhepçilik ve nifakı alevlendiren, İslam coğrafyasını matemlere sokan, bölgenin esas sorunu İsrail ve Amerika’yı bize unutturan Bu bazı kendilerini Müslüman olarak inanan kişiler, yazarlar ve Medya, bugün geriye doğru donup baktığınızda, vicdanına sesleniyorum, vicdanız rahat mı?
İslam dinin sadece cihattan ibaret olduğunu sanıp, kendi zihniyet ve anlama ve içtihadından başka düşünen Müslümanlarının kâfir ya münafık olduğunu düşünüp hepsinin katli vacip olduğunu sananların eylemlerini görüp da, mahkum etmeyip lanetlemeyen, sadece dilde yanlıştır da nacak ne yapsınlar deyip, içlerinde bu trajedilerden sevinen Bu bazı kendilerini Müslüman olarak inanan kişiler, yazarlar ve Medya, bugün geriye doğru donup baktığınızda, vicdanına sesleniyorum, vicdanız rahat mı?
Geriye donup baktığınızda bu İslam coğrafyasında kan, olum, terör, dehşet ve trajediden başka gözükmeyen bu İslam ülkelerini görüyoruz. Okullar, pazarlar, otobüs durakları, camiler bombalanıp Müslümanlar katledince ne yazık ki o da İslam adına. Bunlar yapan veya destekleyen bu bazı kendilerini Müslüman olarak inanan kişiler, yazarlar ve Medya, bugün geriye doğru donup baktığınızda, vicdanına sesleniyorum, vicdanız rahat mı?
Bu dünyada belki kendince bir izahat yapıp, kendi kendinizi kandıra bilirsiniz, ancak hesap verme zamanı gelince ne yapacaksınız? Biliniz ki bu olayları mahkûm etmeyip, lanetlemeyen Müslümanlar zamanı gelince Allaha karşı hesap verecekler. Hatta bu olaylara karşı susan Müslümanla, o olayları yapan insanlar kader suçlu olup Allaha hesap vermekten kaçamayacaklar.
Bu bazı kendilerini Müslüman olarak inanan kişiler, yazarlar ister bu eylemlerde müdahil olun, ister yazılarınızla, konuşmalarınızla veya susmakla bunları destekleyin, hepiniz aynı sorumluk taşıyorsunuz ve hesap zamanı Allaha hesap vereceksiniz
Belki şimdilik rahatsınız. Ancak Allaha hesap vereceğiniz zaman nasıl kurtulacaksınız?
Dr. Ahmet Riza CEVATZADE