Nevruz bayramı coşkuyla kutlandı

Baharın gelişini simgeleyen barış, dostluk ve kardeşlik anlamlarını taşıyan Nevruz Bayramı, Alanya’da coşkulu bir şekilde kutlandı.

Nevruz bayramı coşkuyla kutlandı

Baharın gelişini simgeleyen barış, dostluk ve kardeşlik anlamlarını taşıyan Nevruz Bayramı, Alanya’da coşkulu bir şekilde kutlandı.

21 Mart 2017 Salı 18:51
Nevruz bayramı  coşkuyla kutlandı
Alanya Kaymakamlığı öncülüğünde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Nevruz Bayramı kutlamalarına saat 10.00'da Atatürk Anıtı önünde başlandı. Nevruz programına İlçe protokolü, daire amirleri ve çok sayıda katılımcı Atatürk Anıt'ı önünden İskele Şelale Meydanı’na yürüdü. Meydanda gerçekleşen kutlamalara Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, CHP İlçe Başkanı Ali Takavut, daire amirleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

TEMSİLİ YÖRÜK GÖÇÜ YAPILDI
İskele Şelale Meydanı’nda düzenlenen Nevruz Bayramı kutlamalarına; ilçe protokolü, okulların izci grupları, halk oyunları ekipleri, koyun, at, eşek ve develerden oluşan temsili Yörük Göçü Gurubu ve çok sayıda katılımcı, Atatürk Caddesi'nden İskele Meydanı'na yürüdü.

BAŞKAN YÜCEL DEMİR DÖVDÜ
Şelale önünde kutlama etkinliği ilk olarak saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er’in günün anlam ve önemini belirten konuşmalarının ardından öğrenciler tarafından şiir dinletisi ve halk oyunu gösterileri yapıldı. Kutlamalarda Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve protokol üyeleri demir döverken öğrenciler ve vatandaşlar nevruz ateşinin üzerinden atlanmasıyla program sona erdi.
Son Güncelleme: 21.03.2017 21:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81