Neve Şalom Sinagogu’na antisemit saldırı

İstanbul’da bulunan Neve Şalom Sinagogu’na dün akşam Alperen Ocakları taşlı saldırıda bulundu.

İstanbul’da bulunan Neve Şalom Sinagogu’na dün akşam Alperen Ocakları taşlı saldırıda bulundu.  

DHA’nın haberine göre Alperen Ocakları, İstanbul’da bulunan Neve Şalom Sinagogu’na saldırdı. Kapıları tekmeleyip taşlı saldırıda bulunan grup basın açıklamasının ardından dağıldı.

Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican yapılan basın açıklamasında “Biz burada eylem gerçekleştiriyoruz. Siyonistler aklını başına alsınlar. Bizim kardeşlerimizin ibadet özgürlüğünü engellemesinler. Nasıl orada bizim ibadet özgürlüğümüzü engelliyorsanız, bizde sizin burada ibadet özgürlüğünüzü engelleriz. Nasıl bugün burada durduysak, yarın da geliriz. Buradan içeriye giremezsiniz” dedi.

DHA’da yer alan habere göre grubun bir kısmı, basın açıklamasının ardından sinagog kapısını tekmeleyip kapıya taş attı. Grup daha sonra dağıldı.

Saldırının ardından Türk Yahudi Toplumu resmi twitter hesabından bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada “Bu akşam Neve Şalom sinagogumuz önünde yapılan provokatif gösteriyi kınıyor, ilgili makamlardan gereğinin yapılmasını bekliyoruz” denildi. 

Vakıflar Genel Müdürlüğü Azınlık Vakıfları Temsilcisi Toros Alcan da twitter üzerinden yaptığı açıklamada “Kadim Türk Yahudilerine yönelik, ilkel düşünüşle yapılan eylemi kınıyoruz! Saldırıların sıradanlaşmaması için devletimize çağrıda bulunuyoruz” dedi.  

CHP İstanbul milletvekili Selina Doğan da sosyal medyada “İsrail devleti ile Türkiye Yahudi toplumunun bir dini mabedini bağdaştırmak ilkelliktir. Kınıyoruz. Geçmiş olsun diliyoruz” açıklaması yaptı.  

Neve Şalom Sinagogu 1986, 1992 ve 2003 yıllarında bombalı saldırıya uğramıştı.

 

Kategoriler

Güncel Azınlıklar



Yazar Hakkında