Netflix, Sinema Uzmanlarının Tavsiyelerini Gösteren Bir Özellik Test Ediyor

10
7
1
0
0
Çevrimiçi dizi ve film platformu Netflix, iOS uygulamasında yeni bir özelliği test etmeye başladı. Netflix'in üzerinde çalıştığı yeni özellik "Koleksiyonlar" olarak adlandırılıyor ve uzmanlar tarafından gruplara ayrılmış içerikleri tanıtıyor.

Son dönemlerin en popüler çevrimiçi dizi ve film platformu Netflix, iOS platformu için geliştirilen mobil uygulamasında yeni bir özelliği test etmeye başladı. Netflix'in üzerinde çalıştığı bu yeni özellik kullanıcılara, algoritmalardan ziyade gerçek insanlar tarafından yönetilecek bir "Koleksiyonlar" sayfası kazandıracak.

Mevcut özellikleriyle Netflix, kullanıcıların daha önceden takip ettiği ve izlediği dizi ve filmleri baz alarak öneriler yapıyor. Ancak anlaşılan o ki Netflix, algoritmalar yerine sektördeki uzmanlaşmış isimleri kullanmak istiyor. Netflix'in yeni özelliğinde uzmanlar, kullanıcılar için dizi ve filmleri tür, hikaye ve karakter özelliklerine göre düzenleyecek. Kullanıcılarsa bu tavsiyeler doğrultusunda yeni dizi ve filmlerle tanışma imkanı bulacaklar.

netflix

Netflix'in üzerinde çalıştığı Koleksiyonlar özelliği Jeff Higgins isimli bir sosyal medya direktörü tarafından fark edildi. Platformun üzerinde çalıştığı yeni özelliğin nasıl göründüğünü de paylaşan Higgins, özelliği biraz daha anlaşılır kılıyor.

Netflix'in 'Koleksiyonlar' özelliği böyle görünecek

netflix koleksiyonlar

Bu yeni özelliğin ortaya çıkmasıyla birlikte Netflix yetkililerinden de açıklamalar geldi. Bir Netflix sözcüsü, kullanıcıların daha çok içerik keşfetmesi için yeni yollar aradıklarını ve iOS uygulamasında da test edilen özelliğin bu yollardan bir tanesi olduğunu ve kullanıcıların bu yeni özelliği seveceklerini düşündüklerini söyledi.

Koleksiyonlar özelliği uygulamanın ana sayfasına eklenmiş durumda. Ekranın üst kısmında bulunan "Diziler", "Film" ve "Listem" başlıklarının olduğu bölüme "Koleksiyonlar" menüsünün eklendiği açıkça görülebiliyor. Kullanıcılar bu bölüme girdiklerindeyse içerik gruplarıyla karşılaşıyorlar ve ilgilendikleri menünün içine girdikleri takdirde ilgili içerikleri detaylı bir şekilde görüntüleyebiliyorlar.

netflix

Özellik şimdilik sadece iOS için test ediliyor. Netflix'in Koleksiyonlar özelliğinin tüm kullanıcılar için ne zaman kullanıma açılacağıysa henüz bilinmiyor. Ancak Netflix'in bu özelliği kullanıma sunması için çok da uzun bir sürenin olmadığı söylenebilir.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/mobile/netflix-starts-testing-collections-feature/
10
7
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
10
7
1
0
0